1. jan, 2017

Godt nytt Grand Prix-år

Etter 10 sesonger som blogger på NRK er det på tide å starte for seg selv og bli voksen liksom.

Grunnen til av jeg avslutter med NRK-bloggingen er interne NRK-regler og vi skilles som meget gode venner.

Når vi nå entrer ett helt nytt og blankt år kan man kanskje bruke litt til til å se tilbake på det året som nettopp er avsluttet. Øystein Sunde har en sang som heter: "Det året det var så bratt" og det er vel kanskje slik mange føler det.

Det har gått litt skeis på mange områder i verdenssamfunnet etter manges mening, men det er faktisk de som synes deler av det som skjedde i 2016 var helt fantastisk. Her snakker jeg spesielt om Brexit og han som vant presidentvalget i USA. Vi får se i 2017 hvordan disse sakene og alt annet som skjer rundt i verden utvikler seg.

Også Grand Prix-året 2016 ble passe bratt. Den norske finalen var megabra og vi så frem til den internasjonale finalen i Stockholm. Så fikk artisten våre de psykiske problemer som hun var åpen om på en svært flott måte. Og i stede for å ha en oppkjøring til den internasjonale finalen på diverse Grand Prix-arrengement rundt omkring i Europa måtte hun holde seg helt i ro hjemme. Og ting ble ikke bedre i Stockholm. Hun stilte ikke på på noen form for pressekonferanser og annet og vi så henne kun på scenegulvet i Stockholm. Der gjorde hun sakene sine greit nok uten å imponere og dessverre lot ikke de som stemte rundt omkring i Europa i vår semifinale seg imponerer godt nok de heller. Og årets Grand Prix-eventyr endte uten en norsk artist i finalen. En skjebne alle andre nordiske land som prøvde å kvalifisere seg til finalen også ble tilgodesett med.

Og i manges øyne ble også finalen vunnet av "feil" land. Før vi dro til Stockholm var det ikke mange som hadde Ukraina øverst på listen over hvilket land de trodde skulle vinne. De hotteste favorittene var Russland, Frankrike og Australia. Men, med en flott fremtreden både sangmessig og visuelt og helt sikkert ikke uten en god del sympatistemmer så knep de seieren foran "erkefienden" Russland som stod med 1 til odds.

Vel, jeg skal til Kiev for andre gang i min egen Grand Prix-karriere, både fly og hotell er kjøp og betalt så det gleder jeg meg til.

Og i 2017 har vi og 3 andre nordiske land mye å "hevne" og jeg vet at de som jobber med Grand Prix i NRK er ute etter revansj og å gjenvinne Norges Grand Prix-ære.  

Alt dette skal jeg fortelle om på  bloggen min så følg med.

Min favoritt i 2016 var Italia og jeg jublet stort da den proffe delen av de norske stemmene var enig med meg

https://www.youtube.com/watch?v=YfnhDfy8AjU

 

 

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden