10. feb, 2017

Blir det en spennende avstemming?

De siste årene har avstemmingen under norsk finale stort sett vært en temmelig uspennende greie da det temmelig fort under avstemmingens løp har vært klart hvem som kom til å løfte seiers-trofeet. Sist gang det var en smule spennende var i 2006. De var det mange låter som var innom førsteplassen før Christine Gulbrandsen fikk kloa i seiers-pokalen til slutt. Og dessverre var det noen såpass sure for at hun vant at de buet da Christine skulle fremføre vinnerlåten sin på nytt. Buing er en barnslig og usportslig måte å oppføre seg på, mer er ikke å si om den saken.
I år gjør NRK om på avstemmingen. Den internasjonale juryen vil spille en viktig rolle og hele avstemmingen vil ikke ligne på noen avstemming vi har sett før. Siden årets fremgangsmåte er offisiell enda så skal jeg ikke røpe mer. Men, jeg tror mange vil reagere på den, både positivt og negativt.
Det som må ha vært den mest spennende avstemmingen i MGP noensinne var nok avstemmingen i 1980. Etter at de 9 dommerne hadde avgitt sine stemmer hadde Åge Alexandersen med låten "Bjørnen Sover" og Sverre Kjeldsberg med låten "Samiid Ædnan" like mange poeng. Det måtte en omstemming til før vi fikk høre Norges mest berømte joik fremført nok en gang av Mattis Hætta. Og siden 3 av de 9 dommerne hadde disse to låtene rangert rett etter hverandre og omstemmingen endte 5-4 i "Samiid Ædnan" sin favør så skjønner dere hvor nært det var at resultatet kunne blitt annerledes. Sverre og Mattis dro til Den Haag i Nederland og den internasjonale finalen. Det var nok oppmerksomheten de fikk noe mere verdt enn de lusne 15 poengene de fikk. Men, vi kan skryte at vi en av bare 10 land som har fått poeng fra Afrikas eneste Eurovision-deltager - Marokko og det var 4 poeng vi fikk. Det er jo en mulighet for at vi serverer Europa joik i år også, det tror jeg går bedre enn i 1980 hvis det blir vårt bidrag. Så la oss få litt joik som start på helgen. E-lå-le-lå liksom.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden