18. feb, 2017

Det skjer i Växsjö i kveld

Vet i grunn veldig lite om denne byen i Sverige og kommer vel ikke til å være klokere etter i kveld. Men, det dreier seg om musikk og ikke geografi i kveld da. Til mitt forsvar.

Sånn før det starter så er det enda en låt med i kveld med det berømte forbudte engelske F-ordet og heller ikke dagens F-artist har en alternativ plan hva vedkommende skal synge hvis dette skulle bli det svenske bidraget. Og de skjønner egentlig ikke hva problemet er da. Det er jo så mange som banner. Det er vel i grunn en ting å si, bli voksen. Leser også at også svenske presse klager på nivået på årets låter og årets program. Vel, kanskje de skulle bytte ut de som jobber med det, de har kanskje jobbet litt for lenge med dette nå. I kveld er vi heldigvis lovd litt pause-disco, forrige helg var det pauseinnslaget som vant, det kan skje i kveld også.

Åpningen var disco-fylt og ganske så kult da. Men, vi er nå her for låtene da. Og i kveld er det faktisk ganske så åpent om hvem som går videre, så vi kan få litt spenning og overraskelse her.

Melodi 1 - Robin Bengtsson

I grunn en passe kul låt, men dette er så gudsjammerlig usjarmerende og etterhvert ganske så kjedelig også. Og dette er da også han som bruker F-ordet i kveld, som om det skulle hjelpe noe stort. Fyren trenger desperat ett sjarmekurs, dette kunne vært så mye bedre.

Terningkast - 3 

Melodi 2 - Krista Siegfrids

Litt kald og kjølig åpning, men denne damen har faktisk litt sjarme på lur og da hjelper det stort. Litt ustødig på det vokale til tider, det blir litt skrikete til av og til. Men, det tas igjen på mange kule moves på scenen, Dette kunne man like.

Terningkast 5

Melodi 3 - Anton Hagman

Litt gitarpop får vi nå. Og dessverre er dette en 17 på dusinet-låt så det holder. Sjarmerende ytre til tross dette blir meget usjarmerende og man kan knapt vente til låten er over. Stemmemessig er dette veldig anstrengt, mulig det skal være sånn, men pent er der ikke.

Terningkast 2

Melodi 4 - Jasmine Kara

Premien for kveldens kuleste kostyme går meget mulig til denne damen. Dessverre kan ikke det sies om syngingen hennes, den er meget anstrengende til tider. Synd, dette er en låt som kunne ha vært veldig bra, nå blir den bare middels.

Terningkast 4

Melodi 5 - Owe Thörnqvist

Tidenes eldste artist noensinne i Meldifestivalen. Han hadde faktisk med en låt i Melodifestivalen i 1962 som komponist. Og endelig en låt som er 100% fri for syntetisk musikk og faktisk ikke høres masseprodusert ut som så mye av det andre vi hører. Dette svinger til tusen og det hadde gledet meg stort om dette gikk rett til finalen gitt.

Terningkast 6

Melodi 6 - Bella & Filippa

Litt sånn køntri-pop og slik skal det gjøres. En smule nervøst sjarmerende og kanskje ikke 100% på de stemmemessige alltid , men slikt glemmes fort når man klarer å få frem stemningen i låten på scenen slik disse ganske så uerfarne jentene klarer. Og låten blir bare større og større utover i låten. Deilig bra.

Terningkast 6

Melodi 7 - Felix, Oscar & Omar

De påstår selv de er innovatører. Det må i såfall være i ufortjent selvskryt. Det var ikke ett gram innovativt her, nok en 17 på dusinet låt og det mest innovative fremføringsmessig var at de ikke var så hakkende gærne til å synge. Men, gørr kjedelig låt.

Terningkast 3

Tror vel det blir guttas i kveld og har vel kanskje en følelse av at de tre gutta slår følge med kveldens eldste deltager direkte til finalen. Så er det mulig at de to siste innslagene med gutter får en sjanse til. Tiden vil vise.

En skikkelig mello-disco-schlager med en tekst med mening. Kan man ønske seg mere? Nei, i grunn ikke, men nå har vi vel ett resultat snart?

Fem låter får ett videre liv og de fem blir: FO&O, Belle & Filippa, Anton, Robin og Ove. Min manneteori holder fortsatt stand gitt. Og jeg ser jo helst at Bella og Filippa slår alle disse gutta jeg da likevel.

Så skal første låt direkte til finalen avsløres og det blir Robin Bentgsson, bommet litt der og for andre år på rad går Robin rett til finalen. Blir det flere overraskelser i kveld? Fremføringen er mye bedre nå, mulig det var litt gå-videre-glede som skulle til.

Så skal to låten få en sjanse til og det blir Anton Hagman og Felix, Oscar & Omar. Blir det guttas kveld? For den siste som går til finalen blir Ove Thörnqvist. Yess, yess verden er rettferdig. Synd for Bella og Filippa, deres låt hadde fortjent ett videre Melodifestival-liv. Og Ove vil skape masse liv  i finalen, det er garantert.

 

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden