25. feb, 2017

Skellefteå calling

Da er alt klart for den fjerde og siste delfinalen i årets svenske happening. Etter å ha hørt låtene i den danske finalen prioritere jeg faktisk denne foran den danske finalen. Vi har alle vår smak gitt.

Mange har sett frem til denne delfinalen da Grand-Prix-dronningen fra 2012 (selv Alexander Rybak kaller henne det) Loreen er tilbake og mange er spent på hva hun kommer med denne gang. Vil hun klare det tre tidligere Eurovision-deltagere tidligere i år ikke har klart og det er å rett og slett kvalisisere seg til finalen, eller i det minste til andre sjansen-showet neste helg. Tiden vil vise.

Og det er vistnok første gang Skellefteå får dette sirkuset til byen. Og det feires i åpningsnummeret og det er sikkert gøy for dem.

Melodi 1 - Jon Henrik Fjällgren & Aninia

Han som burde ha vunnet i 2015 prøver seg igjen.Og jeg bare elsker sånn musikk. Dette er så behagelig å høre på og samtidig er der storslagent og det gjør inntrykk. Jeg blir helt satt ut av hvor bra dette er og når de to artistene møtes på scenen etter å ha startet sangen hver for seg. Jeg er målløs.

Terningkast 6

Melodi 2 - Alice

Vi roer ned, men det er da en del styrke i denne låten her også da. Dette var da absolutt likandes dette, jeg blir i grunn mest forstyrret en den kjolen som passer så dårlig til en slik låt. Slike kjoler kan hun vente 20 år med å bruke i grunn. Og pluss i margen til lysmesteren her, megabra lysshow på denne låten.

Terningkast 5

Melodi 3 - Les Gordons

Dette er sånn musikk som rett og slett ikke gir meg noe som helst. Energisk så det holder og sangmessig er det til å leve med, men ikke mere. Ser ikke helt ut at de klarer å få liv i publikum i salen og da sliter de antagelig med å få resten av befolkningen med på notene.

Terningkast 2

Melodi 4 - Wiktoria

Aldri en lørdag uten litt køntri-vibber. Men dette gir ikke meg gde vibber akkurat, selv om låten blir litt disco-fisert sånn etter hvert. Også her er det det dårlige kjolevalget og en til tider veldig skrikende stemme som trekker veldig ned. Stylist-tabbe nummer 2 i kveld og dette var ikke bra nei.

Terningkast 3

Melodi 5 - Axel Schylström

Dette var i grunn en ganske så kul låt og selv om denne karen faktisk debuterer sm artist så er det ikke mye som oser debutant av han. Synger bra, danser ikke så værst, mangler bare litt sjarme på skjermen. Men, det gir vi nybegynner-nervene skylden før. Har vi en overraskelse på gang her?

Terningkast 5

Melodi 6 - Sara Varga & Juha Mulari

Ett litt umake par på scenen kanskje, men det kan være spennende. Men, det hjelper å kunne synge sånn noenlunde bra og der svikter den kvinnelige artister grovt. Og når den mannlige artisten kommer med på låten svikter han også stemmemessig Utrolig synd, dette er nemlig egentlig en veldig fin sang Totalt ødelagt av artistene.

Terningkast 3

Melodi 7 - Loreen

Denne damen har alltid gått sine egne veier. Dette er veldig sært og anderledes og ikke like tilgjengelig som vinnerlåten hennes fra 2012. Jeg synes dette er megakult, men er ikke like sikker på at den alminnelige svenske TV-titter vil falle for dette i like stor grad. Det oser av likhetstrekk med noe islandske Bjørk kunne ha funnet på.

Terningkast 6

Utvilsomt den beste delfinalen i år og litt vanskelig å tippe på hvilke låter og artister som får grunn til å juble i kveld. Først skal 7 bli til 5 og da tror jeg det er Les Gordons og Sara & Juha som vil sitte slukøret igjen i green room.

Etter to show med flott pauseshow blir vi i kveld "plaget" med litt køntri.

Fem skal få ett videre liv i Melodifestivalen og de fem blir: Axel, Alice, Loreen, Wiktoria og Jon Henrik & Aninia. Og jeg tippet rett nok en gang på dette stadiet.

Jeg tro vel at det blir to låtene i hver sin ende av dette programmet som får direkte finalebillett, mens det er låt 4 og 5 som får prøve seg en gang til. Og låt 2 blir løvemat på dette stadiet.

Nå blir det spennende - første låt som går til finalen er Wiktoria. Ingen stor overraskelse dette, hun vant en avstemming blant de som så på generalprøven i går.

To låter skal kjempe mot 6 andre låter neste lørdag om to ledige plasser i finalen om to uker og det blir Axel (så bra) og Loreen (en megaoverraskelse).

Og det baner veien til finalen for John Henrik & Aninia. Veldig bra og man kan konstatere at den forbannelsen om har vært tidligere Eurovision-deltagere funket nesten i dag også gitt. Og sjansen til Loreen for en ny internasjonal finale virker minimal nå. 

 

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden