3. mar, 2017

Restaurant-problemer

Minne-maskinen min flyttes til 1977. Også et historisk år da NRK det året ble veldig distriktsvennlig og lot 6 forskjellige distriktskontor ha egne lokale finale der vinneren fikk seg en tur til finalen i Oslo. Men, stort sett var det bare låten som fikk ta seg turen til Oslo da, i norsk finale var de fleste at de som hadde fremførte låten i den lokale uttakningen byttet ut med ny artist. Det var trønder-låten "Oliver", men Anita Skorgan kom ikke i kontakt med denne låten før i norsk finale. Det var bare låten som enkelt og greit het "Sang" som hadde samme vokale følge i både den lokale finalen og den norske finalen. Og det var ingen ringere enn Benny Borg og Kirsti Sparboe. Sistnevnte gjorde for øvrig sin siste opptreden i en norsk finale det året etter å ha vært 60-talles ubestridde Grand Prix-dronning.
Som liten gutt vokste jeg opp på Norges nest største øy Senja, helt nord oppe i Troms fylke og var vel i grunn vant til at de artistene som deltok i MGP var "kjendiser" fra Oslo-området. Vel i hvert fall fra Sør-Norge. Mitt hjerte sprakk nesten at av stolthet da jeg forstod at den Nord-Norske deltagere faktisk bodde på Senja. Riktignok hører vi jo på dialekten hans at han egentlig er søring, men han bodde på Senja og var da en av oss.
Jeg syntes låten var så bra og håpte i det lengste på Nord-Norsk seier i den norske finalen. Men, "trønderske" Anita Skorgan var uslåelig og fikk turen til London det året. Men den Vestlandske juryen likte åpenbart "Ikke Mitt Bord" veldig godt så min favoritt ledet faktisk avstemmingen etter halvgått løp. Jeg ble en smule skuffet når den ikke vant, men likte vel egentlig "Casanova" bedre når den lokalpatriotiske delen av meg kjølte litt ned sånn etter hvert. Uansett, låtens innhold er fortsatt ganske så aktuelt og viste dere at denne låten hadde en alternativ tekst som sangeren og komponisten av sangen Axel Gran hadde tenkt å synge hvis MGP 1977 hadde vært sendt live?

ocmgp.blogspot.no/2017/02/melodi-grand-prix-1977-ikke-mitt-bord.html?m=1

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden