7. mar, 2017

Uimotståelig i tåka

Vi hopper elegant frem til OL-året 1994 der hele sendingen hadde et umiskjennelig preg av at et veldig suksessfullt OL hadde blitt avsluttet på Lillehammer en måned tidligere. Og for første gang hadde jeg hørt en av låtene som skulle et helt år i forveien. Jeg kjente Dag Øistein Endsjø som var tekstforfatteren til melodien "Uimotståelig". Låten var først sendt inn allerede til 1993-finalen, men da ble den avvist. Og jeg fikk høre låten han og kameraten hadde sendt inn.
Men, veldig mange Grand Prix-låter har vært sendt inn mange ganger før de kommer gjennom nåløyet til de som velger ut låtene til nasjonal finale. Så de sendte den inn på nytt i 1994 og da ble de treff hos utvelgelsesjuryen. Pop-gruppen Sub Diva ble dannet for anledningen og jeg kan avsløre en ting. Min kamerat Dag Øistein kan i grunn egentlig ikke synge (noe han i grunn avslørte da han som tekstforfatter skulle synge en note) så han hadde faktisk avslått mikrofon og bare faket det. Men, han har stått på en Grand Prix-scene og det er det ikke mange som kan skryte av.
Noe av det vi husker aller best fra OL i Lillehammer var det nydelige været. Det kopierte ikke vedkommende som produserte MGP 1994. Av en eller annen merkelig grunn skulle alt være veldig tåkete. Av og til er det nesten så man ikke ser artistene. Heldigvis var det klarnet opp når stemmene skulle telles og "Duett" vant en temmelig overlegen seier og "Uimotståelig" var i grunn ikke helt det og endte helt nede på 8-plass. Vi satser på at det ikke blir meldt tåke på lørdag når årets låter skal fremføres.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden