9. mar, 2017

På vei til Grand Prix-stjernehimmelen

I 1994 kjente jeg en som var med i Grand Prix som tekstforfatter og taust artist for bidraget til gruppen Sub Diva, «Uimotståelig». Og i 2007 var det på nytt tur for en annen bekjent av meg Knut-Øyvind Hagen å ha med en låt. Den tidligere barnestjernen Jannicke Abrahamsen sang en slagerlåt at det riktig fartsfulle slaget «Rocket Ride». Og man heier jo på vennene sine så dette ble fort min favorittlåt det året. Og det hadde den nok blitt om jeg ikke hadde kjent en av opphavsmennene også.
Jannicke hadde en litt humpete start før hun kunne forlate Oslo Spektrum på finalekvelden på en flott andreplass. Hun sang i den siste del-finalen arrangert i Stokke i Vestfold. Men, der var det rockegruppen Crash! og Jenny Jensen som jublende kunne ta imot finalebillettene. Jannicke fikk «bare» en tur til Siste Sjanse-showet som ble sendt fra Oslo Spektrum kvelden før finalen. Så med andre ord viste hun ikke at hun skulle synge i finalen før sånn cirka 24 timer før selve finalen fant sted. Lovlig kort tid til å forberede seg vil nå jeg si, men Jannicke og Trine Rein som fikk de to siste finaleplassene tok dette veldig sporty begge to. I finalen fikk Jannicke endelig ha på seg de støvlene hun hele tiden hadde planlagt å bruke. I del-finalen helgen før hadde de enda ikke ankommet fra USA og hun måtte bruke noen andre. Mulig det var det som gjorde susen, hun suste forbi begge de to låtene som hadde nektet hedde direkteadgang til finalen fra sin del-finale. Og hun fikk en flott andreplass servert fra det norske publikummet.
Vinneren det året Guri Schanke og låten «Van A Bailer Conmigo» kom som kjent «bare» på 18 plass i semifinalen og for første gang klarte Norge ikke å kvalifisere seg til en finalen fra en semifinale. Om Jannicke hadde vunnet, hadde vi da klart å kvalifisere oss? Er vel i grunnen ikke så sikker på det nei. Danmark stilte med låten «Drama Queen» som også er slagerish så det holder og den kom på plassen bak Norge i semifinalen. Når man i ettertid ser på låtene i den norske finalen i 2007 tror jeg vel egentlig at ingen av dem hadde klart å ta seg til finalen i Helsinki det året. Men, "Rocket Ride" hadde garantert skapt stort stemning blant MGP-fansen i Helsinki.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden