10. mar, 2017

Lykkelig i Grand Prix-himmelen

I morgen kveld kommer det nye stjerneskudd i den norske Grand Prix-himmelen. Hvem som får skinne sterkest og lyse helt til Kiev bestemmer internasjonale juryer og det norske folk. Måtte den beste vinne.
Og akkurat det spørsmålet, vant den beste blir vi vel aldri helt enig om. For noen ganger stemmer nasjonale smak med internasjonal smak i Grand Prix-låter. Mens andre ganger er den nasjonale smaken totalt skivebom i forhold til den internasjonale smaken. Uansett må det norske folk leve med det valget de tar på lørdag, vi kan ikke angre oss en uke før semifinalen hvis vi da skulle tro og mene at den låter vi sender ikke helt er den som Europa vil ha.
Av og til når det ikke helt går Norges vei, som f.eks. i fjor da vi ikke gikk videre fra semifinalen klarer jeg ikke helt å la være å undre på hvordan det hadde gått hadde en annen låt vunnet den norske finalen. Den siste låten i mitt lille minne-tog frem til norsk finale er fjorårets mest omtalte norske låt blant utenlandske fans. Og det var The Hungry Hearts med låten «Laika». Disse jentene hadde klart å få mye oppmerksomhet i Stockholm, det er jeg absolutt sikker på. Og kanskje fått stemmefingrene til det europeiske stemmeberettigede publikum til å taste såpass mye mer på Norge at vi hadde fått de 43 ekstra poengene vi hadde trengt for å nå finalen? Kanskje, kanskje ikke – det får vi aldri vite.
Uansett, disse jentene har lovd å prøve seg flere ganger i Grand Prix, så kanskje de får sjansen ett annet år og i kveld skal de underholde på Grand Prix-klubbens vorspiel.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden