11. mar, 2017

Dom over låtene

Endelig en MGP-kvelden her. Og endelig skal de 10 låtene vi til nå bare har hørt plateversjonen av bli til ett nummer som fremføres. Og nå skal låtenes skjebne forsegles. Og det kan gå alle veier. Noen låter blir så mye bedre og noen faller veldig. Og hvilken skjebne hver enkelt låt får er alltid ett speningsmoment. Jeg skal ikke røpe for mye av hva som skjer på scenen, de overraskelsene skal dere få ha frem til showet starter kl.20:55 i kveld.

I forhåndspromoen til årets MGP har det vært ett vist Star Wars-tema. Det er ikke helt overraskende med i åpningsnummeret også. Gled dere.

Melodi 1 - Ulrikke

Fartsfylt start på finalen må til. Men, jeg synes vel at det blir litt mangel på sjarme i fremføringen. Dette blir ikke den festen det kunne ha blitt. Hun må få opp temperaturen her skal det blir skikkelig fest her. Men, kjempekul låt og vokal stødighet har hun så det holder.

Terningkast 4

Melodi 2 - Jenny Augusta

Så skal vi inn i mystikkens verden. Og den stemningen klarer de å få til på scenen. Dette er behagelig å høre på og det er ett stort pluss den særegne stemmen artisten har. Alt i alt veldig bra dette. Mangler kanskje ett hakk litt mere innlevelse i fremføringen.

Terningskast 4

Melodi 3 - Rune Rudberg Band

Glad-køntri er noe mange liker her i Norge. Og med en artist med så mange år på baken er det lite å si på fremføringen. Høytflyvende er den og og her gjøres de rette grep for å få en band-fremføring om lett blir kjedelige TV seervennlig. Dette var 3 koselige  minutter.

Terningkast 4

Melodi 4 - JOWST

Årets kanskje mest up-to-date-låt. Og her er det mange gode vibber og det hører rett og slett veldig fett ut på scenen. Denne vokste veldig for meg, upåklagelig vokal og en artist som lever seg inn i låten. Mange stjerner i margen her.

Terningkast 5

Melodi 5 - Kristian Valen

Så går vi for det helt ned-tonete. Og av og til er egentlig mere enn nok. Noen som aldri før har skjedd på en norsk MGP-scene kommer til å skje. Hele fremføringen er veldig intenst fremført og han klarer nesten å gjøre det 100% overbevisende. Men, ikke helt. 

Terningkast 5

Melodi 6 - In Fusion

Det blir aldri feil med skikkelig slager i MGP. Men, den må fremføres bra. Og denne klarer det nesten. Artistene blir litt for stillestående etter min smak, men effektmakerene har gått litt bananas i stede. Og de klarer ikke lage dette til den festen det kunne ha vært.

Terningskast 4 

Melodi 7 -Anina Sewali

En sann artistisk fremføring. Og fremragende bruk av uvanlige effekter på scenen. Og hun har jobbet med diksjonen på låten så mye lettere å høre hva hun synger nå. Hva de som ser på dette vil si er jeg litt mere usikker på. Kan muligens oppfattes som litt rotete.

Terningkast 4

Melodi 8 - AMMUNITION

Så lader vi rocke-kanonen med skikkelige kuler og krutt. Og her skytes det ikke med løs-krutt. g her har vi å gjøre med en artist som vet hva han gjør. Hvis rockestemmefingeren sitter løst i kveld kan dette nå langt. For meg tar dette ikke 100% likevel da.

Terningkast 5

Melodi 9 - Elin & The Woods

Elektro-joik er nytt i MGP, men så velkomment da. Og dette er supermektig. Og jeg tror og håper at det norske folk vil være med på denne reisen inn i dette landskapet. Men, personlig synes jeg vel at TV-produksjonen av låten kunne vært bedre, den ble litt rotete.

Terningkast 6

Melodi 10 - Ella

Partyrock kan man da også like. Og med denne jenta på scenen vet vi at varene blir levert. Og vi får kveldens beste TV-produksjon Dette satt som bare rakkern og plutselig ble denne låten så mye bedre gitt. Og med TV-sjarmen på plass kan dette nå riktig så langt.

Terningkast 6

Faktisk umulig å tippe vinner, jeg runder av og sier at en av de 3 siste låtene vinner jeg. Helgardering kalles det.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden