12. mar, 2017

Grab the points

For en kveld det ble og for en vinner. Jeg leser på sosiale media at overraskende mange en veldig negativ til årets finale. Det skjønner jeg veldig lite av, mulig jeg er ekstra positivt innstilt siden jeg kjenner såpass mange som jobber med produksjonen av dette, men likevel. Tidenes verste norske finale og Jan Fredrik Karlsen må nå ta sin über-entusiasme og plage andre. Vel sutre i vei deres om liker slikt, jeg velger å dele ut diverse premier jeg:

Årets rett låt vant:

JOWST så definitivt, med fleste utenlandske juryer som likte den best + at det norske telefonavstemmende publikum som helt alene stemte den frem til seier kan det vel ikke være noen tvil? Og veldig bra at de to jurygruppene var enig. Det var de nemlig ikke i Sverige i går.

Årets beste opptreden:

Det er tradisjon at fjorårets vinner fremfører sin vinnerlåt i en ny versjon. Men, da Agnete har vært helt fraværende siden semifinalen i Stockholm i fjor var jeg usikker på om denne tradisjonen ville fortsette. Men, heldigvis det gjorde den og for en opptreden. Meget høy gåsehudfaktor ute og gikk her.

Årets opptur:

Selv om låten til JOWST vokste voldsomt når vi fikk se og høre den på scenen, var det Ella som tok kaka her. For en opptreden og det må ha vært et bra plaster på såret at hun ble likt best av den britiske juryen.

Årets nedtur:

Avstemmingen. Det som skjedde før gullfinalen var helt greit og kjekt at de utenlandske juryene gav oss en pekepinn på hvor resultatet kunne bære hen. Men, når resultatet av gullfinalen skulle leses opp ble det bare kleint. Når Ulrikke ble tildelt 4.plassen så ble det liten reaksjon i salen. For hvordan hadde NRK tenkt at vi skulle reagere. De som heiet på Ulrikke kom med misfornøyde grynt og vi som heiet på noe annet tenkt stille: "Yes, min låt er fortsatt med". Og det samme skjedde når Elin & The Woods fikk 3.plassen. Og man tenkte da egentlig mest på hvem man ville skulle vinne av de to låtene som gjenstod. Og når man har kommet så langt så må man jo rope opp hvem som har vunnet. Og i det kaoset som oppstår da så blir låten som kom på 2.plass helt oversett. Som om den hadde fortjent det liksom. Nei NRK, nå har dere prøvd dette og det var mislykket. Selv om en åpen avstemming er like kjedelig som å se gress gro så er det signingsferden for den låten som vinner for å innta tronen som årets MGP-vinner. Og jeg er temmelig sikker på at den andre artistene i gullfinalen også gjerne hadde likt å vite hvor mange poeng de fikk fra hver del av landet.

Årets glad-nyhet:

Det må være at en låt som hadde opptil 20 i odds gikk hen og vant. Og det faktum at det var to moderne låter i gullfinalen som åpenbart har ett ungt publikum varmer ett godt voksent Grand Prix-hjerte. Og innsending av låter til MGP 2018 er allerede åpnet så det er bare å sende inn låter dit.

Og jeg kjenner at jeg gleder meg til Kiev nå.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden