14. mar, 2017

Nedtellingen til Kiev startet

Da er det på tide å starte nedtellingen til den internasjonale finalen i Kiev i mai. Tanken er å presentere en låt hver dag og med 43 låter som deltar har man i grunn bare tiden og veien.

Starter nedtellingen med årsaken til at vi skal til Ukraina, Jamala og vinnerlåten "1944". Å påstå at jubelen sto i taket hos veldig mange når denne vant er vel i grunn å ta hardt i. Men, den har vokst hos meg og er en verdig vinner etter min mening. Og uansett hva du synes om låten, fremføringen burde alle de som skal delta i internasjonal finale studere meget nøye. Jamala synger fantastisk og med en slik innlevelse at vi formelig føler den smerten hun synger om. Og alt det som skjer på scenen av visuelle effekter underbygger låten på en perfekt måte. For er det en ting alle de siste års vinnere har til felles så er det en ting. De formidler stemningen i låten på en fremragende måte og alt som skjer på scenen passer perfekt til låten. Det satser vi på at JOWST for til også da.

Nå som alle låtene med unntak av Armenia er kjent prøver jeg meg på en liten spekulasjon på hvordan det går med Norge i sin semifinale. Av de 19 låtene som er i semifinale 2 har jeg følgende land i Går videre-skuffen på nåværende tidspunkt:

Nederland
Serbia
Russland
Romania
Ungarn
Irland
Israel
Bulgaria
Kroatia
Norge

I Helt fortapt-skuffen synes jeg disse hører hjemme:

Sveits
Litauen
Hviterussland

Og da er de kun plass til disse i Kanskje-skuffen:

Makedonia
Malta
Danmark
Østerrike
Estland
San Marino

Men, når vi ser låtene på scenen i Kiev vil nok noen av disse låtene skifte skuff. Nå har alle artister halvannen måned på å finpusse akkurat sitt bidrag og mens de gnukker på det skal jeg kose meg med en og en låt hver dag fremover.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden