27. apr, 2017

Hvem gir Norge 12 poeng til i år?

Det er sjelden jeg jubler høyt når den norske juryen gir ut sine poeng, men da den norske profesjonelle juryen gav min favorittlåt Italia sin 12 i fjor jublet jeg vilt. Så jeg skal drodle litt over hvem jeg tror får denne gyldne poengsummen i år fra oss.
Televoting-12eren er litt mer vanskelig å forutsi all den tid det åpenbart er noen som bor i Norge som intenst stemmer på sitt hjemland. Det må være den eneste forklaringen på at Litauen og Polen tok hjem de to høyeste poengene fra den juryen. Har en følelse at en del litauiske og polske personer med bosted Norge hadde ett rimelig fett beløp på faktura-linjen som heter innholdstjenester da de fikk mobil-fakturaen for mai i fjor. Greit nok, det finns jo ingen lover mot å gå sammen om å stemme på sitt hjemlands låt. Australia som kom på 3-plass er vel muligens den låten den ordinære norske TV-seeren likte best.
Tilbake til den profesjonelle juryen. Den har ikke blitt offentliggjort enda, alt vi vet er at hvis de følger de samme reglene som i fjor må det være noen som ikke var i juryen i fjor. Hvis jeg ikke husker feil gjorde NRK akkurat den feilen i fjor.
Jeg har en følelse at det ikke blir Italia som får 12'ern igjen. Har vel heller en følelse at det muligens blir Belgia eller Bulgaria som får grunn til å juble etter at de norske poengene har blitt gitt ut. Tror vel at de to låtene har det som trengs for å smigre 5 stykk nordmenn som har en rolle innenfor norsk musikkliv.
Ett siste alternativ vil jeg påstå Australia er. Har vel en følelse at de tre nevnte landene har med ballader som ansees som moderne nok for deres smak. Med andre ord så er det noen av de yngste deltagerne jeg tror vil juble for velfortjente poeng fra Norge.
Dog, min mening om dette kan endres dramatisk etter at jeg har sett alle landene øve. Men, alltid kjekt å prøve å gjette før det hele starter så får se hvor rett jeg får.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden