8. mai, 2017

Vi liveblogger fra semifinale 1 - 2017

Da er det på tide å fortsett en tradisjon jeg har hatt i mange år, nemlig å live-blogge fra generalprøven kvelden før også kalt jurygeneralprøven.
 
Dette ser (tror jeg da) og hører de 5 profesjonelle jurymedlemmene i de landene som kan stemme på og de avgir sine stemmer. Og de vet vi jo alle teller 50%. Og hvis man skal gi noen

Da er det på tide å fortsett en tradisjon jeg har hatt i mange år, nemlig å live-blogge fra generalprøven kvelden før også kalt jurygeneralprøven.

Dette ser (tror jeg da) og hører de 5 profesjonelle jurymedlemmene i de landene som kan stemme på og de avgir sine stemmer. Og de vet vi jo alle teller 50%. Og hvis man skal gi noen "hovedskylden" for at vi i år er i Ukraina og ikke i det landet som var størst favoritt til å vinne i fjor Russland så var altså det den faglige juryen.

Med andre ord alle artistene som står klar bak scenen for å fremføre akkurat sin sang har all grunn til å ha nervene i høyspenn. Så får vi se hvem som klarer å ha dem i spenn og likevel levere bra. Jeg gir ett terningkast for totalopplevelsen av låten.

Skal ikke fortell for mye om hva som skjer i sendingen utenom låtene, synes det er greit at det spares til direktesendingen. Noe må tross alt være en overraskelse for de av dere som skal se dette på TV.

Viste dere for øvrig at pressesenteret er bare noen meter unna back-stage-området. Vi hører når enkelte av artistene varmer opp faktisk. Det tar 10 minutter før første låt er i gang. Og første gang siden 1956 med bare menn som programledere.

Melodi 1 - Sverige

Fresk start på årets tre show og ingen er bedre enn svenskene til å få ting til å svinge på scenen. Dette sitter som fot hose, lite å si på noe av det som skjer på scenen, men jeg blir bare ikke betatt. For sjarmen er glattslikket som sveisen hans. Og låten er lite original. Terningkast 3

Melodi 2 - Georgia

Har Diana Ross blitt klonet og blitt georgisk MGP-deltager? Kjolemessig og hårmessig kan man nesten tro det. Og låten kunne sklidd rett inn i enhver James Bond film. Vokalt lite å utsette her og litt kjølig fremføring til tross, dette er i høyeste grad godt innenfor. Terningkast 4

Melodi 3 - Australia

Første deltager fra ungdomsklassen. Synger den dramatiske ballade med stor tyngde og klarer også å få inn såpass mye med innlevelse at dette er absolutt akseptabelt for mange. Denne gutten kan klare å fortsette den gode tradisjonen for det nyeste landet i MGP-familien. Terningkast 4

Melodi 4 - Albania

Det er stygt å si det, men planlegger du tissepause i morgen er dette ett bra valg. En stor ballade som dessverre tar pusten fra artisten og det ender opp i tre anstrengende minutter dessverre. Men, hun skal ha for at hun starter isprinsessekjole-trenden som gjelder i år blant damene. Terningkast 2

Melodi 5 - Belgia

Slet litt på de første prøvene, men hun har øvd og nå er ting så mye bedre på plass. Og hun har skjønt at det gikk inflasjon i hvite kjoler og valgte derfor en sort en i stede. Hun fremstår som kjølig, men hun har en litt kjølig låt så da blir det i grunn rett måte å gjøre denne låten på. Flink pike. Terningkast 4

Melodi 6 - Montenegro

Noen artister velger å kjøre de helt ut og vår venn fra dette middelhavslandet er klar for den rollen. Dette svinger som bare rakker'n og selv om det muligens er noen feilskjær på den vokale fronten så kan ingen ta fra han det faktum at her er det fullt disco-kjør. Terningkast 5

Melodi 7 - Finland

Endelig en deilig ballade og denne har seilt opp i manges ører som en låt som kan gjøre det veldig bra. Ikke så rart, det er en veldig stemningsfull liten sak denne duoen som ikke heter på ordentlig det de heter som duo. Tre minutter finsk nytelse for de som liker sånt er dette. Terningkast 5

Melodi 8 - Aserbajdsjan

Så får vi levert tre minutter med ett liten mini-musikal fra dette landet som vant i 2011. Det er en temmelig dyster liten forestilling vi blir vitne til og er vel egentlig ikke helt sikker på om dette stykker har en happy ending. Vel de skal ha for kreativitet og god vokal innsats. Terningkast 4.

Melodi 9 - Portugal

Dette er tre minutter av ren og skjær musikalsk magi. Her står det en litt skranten og lurvete kar og lirer av seg en melodi skrevet av søsteren sin som er ren terapi i alt det havet av data-programmert musikk mye av det andre vi hører her. Dette er musikk på blå resept som virker beroligende. Terningkast 6

Melodi 10 - Hellas

Hvis den forrige låten var terapi er denne låten rett og slett musikalsk terror. Vår greske venninne har riktignok en kul låt, men hver gang hittil hun skulle ta litt i skar hun ut i så falske skjærende toner at det gnagde og lagde sår lagt inn i de indre høreorganene mine. Hun holder dog veldig tilbake i kveld da og redder seg litt inn. Terningkast 2.

Melodi 11 - Polen
Stor ballad og en artist som har stålkontroll på de vokale krumspring en slik låt krever. Slenger inn en god del innlevelse i denne ikke altfor spennende melodien og redder seg vel i grunn inn på det. Terningkast 4

Melodi 12 - Moldova

Er det sommerens danse-moves vi får se i kveld? Sommerlett partylåt fra noen som kan akkurat det faget. Og tre gutter som de fleste mødre burde kunne være stolt av kjører på i kul stil og dette blir tre morsomme og fengende minutter. Terningkast 5.

Melodi 13 - Island

At det islandske vokalisten er is-prinsesse på scenen er kanskje ikke så rart. Jeg er dessverre redd for at litt for mange vil gi denne låten er kald skulder. Det er grandiøst og flott fremført, men litt for intetsigende til at man skal falle for noe slikt er jeg redd. Terningkast 3.

Melodi 14 - Tsjekkia

En av mine favoritter i år, men dessverre så gjøres det så lite ut av scenen at denne låten som har ett vist potensiale skusler bort alt i en fremføring som jeg er redd for vil høres fra mange fra det lille rommet der man kvitter seg med noe fra kroppen. Terningkast 4.

Melodi 15 - Kypros

Så skal noen synge og danse samtidig og får vel i grunn det til sånn passe bra. Bare så synd at låten er temmelig tungnem og at det ganske så trauste slaget. Men, de skal ha for at de bruker de grafiske effektene til fulle. Terningkast 3.

Melodi 16 - Armenia

En av få låter i år som har ett anslag av etnisk musikk i seg. Her er det lite å si på innsatsen, her er det mere vedkommende som er ansvarlig for kostymene jeg vil gi en ørefik. Artisten står for lite ut på scenen og forsvinner i den mørke scenen. Sangen må startes på nytt pga en teknisk feil, men ser ikke ut til å lide mye av den grunn. Redder seg mesterlig inn. Terningkast 4.

Melodi 17 - Slovenia

Prøver seg for andre gang på en MGP-scene i Kiev og jeg er nok redd at han også denne gangen må se finalen fra TV-stolen. Ingenting å si på det vokale, det er bare melodien som ikke klarer å fenge, til det er den en smule for uoriginal dessverre. Terningkast 3.

Melodi 18 - Latvia

Vi går musikalsk av denne semifinalen med et lite rocke-bang. Noen stor bombe av en låt er det nok ikke, den er nok mere i kinaputt-ligaen. Her prøver man å være en smule kul og tøff, men særegne kostymer til tross, litt vanskelig å ta på skikkelig alvor dette. Terningkast 3.

Da skal det gjettes på hvilke 10 bidrag som får en finaleplass.

Jeg føller meg ganske sikker på 9 land:

Sverige
Australia
Belgia
Finland
Aserbajdsjan
Portugal
Polen
Moldova
Armenia
Den siste er jeg veldig usikker på, jeg må ta ett valg og går for den av de resterende som jeg liker best, så da blir det Montenegro. Så får vi se hvor mange rette jeg får.

Det blir ett flott show i morgen og det vil bli noen overraskelser når de ti finalistene skal leses opp.

Så opplyses det at det har vært tekniske problemer under den greske fremføringen så Demy får synge på nytt. La oss se og høre hvordan det går. Det går faktisk bedre enn første gang, men hun beholder terningkast hun fikk første gangen og det var 2.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden