13. mai, 2017

Det stunder mot finale

Symbolet til Eurovision inneholder ett hjerte og siden dette er den store festdagen for oss Grand Prix-fans kan vel en hjerteformet kake være på sin plass her.

For det store spørsmålet er som alltid hvilken låt vil fenge fleste hjerter blant de som stemmer. Skal man tro på det overveldende flertallet vil det stå blant tre menn fra forholdsvis Bulgaria, Italia og Portugal.

Personlig legger jeg ikke skjul på at jeg allerhelst vil at Portugal skal vinne. Helt siden 1964 har de deltatt så det er på høy tid at de får denne æren. Og gjør de det, er det med en låten som er 100% portugisisk. Ikke bare synges det på dette språket, hele låten oser av å være fra dette landet. Og ikke minst vil det være en stor seier for musikken oppe i alt dette. Altfor mange låter lages av låtskriver-team hvor den personlige touchen i låten er fraværende. Salvador synger en låt skrevet av søsteren sin og den føles 100% ekte og personlig. Og det selv om man ikke skjønner bæret av hva han synger om.

Jeg liker også det bulgarske låten så bra at jeg ikke akkurat blir plagsomt lei meg hvis den skulle vinne. Her er vi over på mere normale pop-segmentet og i denne låten er den 5 personer innvolvert i komponeringen. Det er kun de flotte fremføringsevnene til Kristian som gjør denne låten bra. Han løfter låten mange hakk og med en dårligere artist hadde dette kunnet blitt traurige greier.

Italia har i løpet av den siste uken plutselig fått konkurrenter som puster dem i nakken. Det ser ikke ut til å affisere Francesco plagsomt mye. For med over 100 millioner visninger på Youtube har han i grunn allerede vunnet stort og en seier i kveld vil bare legge ett nytt lag på den suksessen han allerede har hatt.

Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har en følelse at en av disse vil floppe i kveld. Husk at hvis du er favoritt til å vinne så vil en 10.plass være en flopp.

For Norge derimot vil en 10.plass være helt topp faktisk. Husk at vi ble tippet å være i grenseland for om vi ville klare å kvalifisere oss. Og på nåværende tidspunkt ligger vi an i følge book-makerne å kommer på en 18.plass. Så ja, 10.plass vil være topp.

Men, jeg håper nå i grunn på litt mere enn det da. Husk at JOWST kom fra det store intet i den norske finalen og tok alle forståsegpåerne (inkludert meg selv) på sengen og vant. Hvis det samme skjer her kan vi kanskje klarer en topp-5 plassering og det vil være utrolig bra,

Uansett hvor vi ender, JOWST fikk oss til finalen, de har representert Norge på en upåklagelig måte og er vinnere i mine øyne uansett hvordan de gjøre det.

Og de har nettopp hatt siste generalprøve på scenen og det funka som bare rakker'n.

 

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden