21. mai, 2017

Øyner vi snart en seier

Siden Portugal endelig vant Eurovision etter å ha deltatt siden 1964 er det nå tre øystater som er på den ikke kanskje så flatterende listen over land som har deltatt lengst uten å ha vunnet. Disse tre øystatene er naturligvis Island, Kypros og Malta.

På tredje plass på denne listen finner vi Island som ble med i dette gode selskapet da de inntok scenen i Grieghallen i Bergen da finalen endelig ble avholdt på norsk jord. To ganger har de vært nære på og endt på andreplass. Vel, nære og nære på. I 2009 var Yohanna 169 pooeng bak Alexander Rybak så det kan muligens ikke kalles nære på. Men, ti år tidligere i 1999 var Selma bare 17 poeng bak Charlotte Nilsson. Og Selma må nok ta litt av skylden for dette selv, da hun hadde en litt nervøs opptreden i finalen. Nå er det nok ikke dette finaletapet som plager islandsk TV mest for tiden. Tre år på rad har de nå ikke klart å kvalifisere til finalen. Men, info jeg har om noen som planlegger å delta i den islandske finalen i 2018 gir meg håp om at denne forbannelsen skal brytes neste år. Island deltok for øvrig deltatt 30 ganger nå.

Hvem som skal toppe denne listen kan diskuteres. Malta som deltok for første gang i 1971 har uten tvil den lengste historien av disse tre landene. Malta har som Island også deltatt 30 ganger og som Island har de også vært på andreplassen 2 ganger. I 2002 var Ira Losco bare 12 poeng unna å ta seieren fra Marie N fra Latvia. Og i 2005 var Chiara 38 poeng bak greske Helena Paparizuo.

Kypros som inntok Grand Prix-sirkuset i 1981 har deltatt 34 ganger så da bør vi kanskje kåre dem til "vinneren" på denne listen. Men, de har ingen andreplasser å skryte av som de to andre øystatene. De beste plasseringene da kan skryte av er 3 femteplasser fra henhldsvis 1982, 1997 og 2004. Og siden 2004 har Kypros faktisk ikke klart å komme seg inn på topp-10 listen noen ganger. Så de må virkelig skjerpe seg om de skal vinne, dog var Kypros det eneste landet av disse tre som klarte å kvalifisere seg til finalen i år da.

Hvem av disse tre tror vi slipper ut av denne listen først? Ikke lett å si spør dere meg. Slik jeg ser det er problemet for alle at de rett og slett ikke sender gode nok låter. Gode artister har alle tre landene flust av. Så her må de tre øystatene sine TV-stasjoner skjerpe arbeidet med å finne gode nok låter Lykkes de med det og finner rett artist å synge låten tror jeg at innen rimelig til vil disse øystatene snart kunne ønske oss velkommen til en internasjonale finale.

 

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden