7. jun, 2017

Hvorfor kom San Marino sist i ESC-2017?

Tenkte at det var på sin plass at man tar en skikkelig kikk på hvorfor alle de 42 landene som deltok i årets internasjonale finale endte opp akkurat der de gjorde.

Jeg gjør det enkelt for meg selv og starter med den låten som må kunne sies å ende helt sist. For fjerde gang var det Valentina Monetta som forsvarte sin lille lands farger og selv med en amerikaner på laget Jimmie Wilson så var vel i grunn dette løpet kjørt allerede før det hadde startet. Den tyske komponisten Ralph Siegel deltok for 25 gang og må vel kanskje kunne kalles keiseren av Eurovision. Men, som keiseren i eventyret har han nok musikalsk sett blitt temmelig avkledd etter hvert.

Det er kanskje ikke så rart at det ene lille poenget denne miniputtstaten fikk var fra komponistens hjemland. Det var i televotingen dette skjedde for de profesjonelle juryene levnet ikke denne sangen ett eneste poeng. Man kan jo lure på om det er Ralph sine tyske venner som gjorde en liten innsats for at San Marino ikke skulle dra helt poengløs hjem. Vel, innsatsen strakk bare til 1 poeng som sagt om man spekulere i hvor mange stemmer det egentlig trengs for å komme på poenglisten fra et land som ikke en gang deltar i semifinalen, men bare er "tvunget" til å sende den og stemme i den. Nok om det, Valentina Monetta deler verdensrekorden med noen andre med sine 4 deltagelser og det spekuleres i om hun kanskje kommer tilbake en femte gang for å få denne rekorden alene.

Da håper jeg seriøst at hun velger en låt som er nærmere hjertet hennes en den disco-snutten hun serverte oss i år. Hun er vel egentlig jazz-sangerinne og burde vel kanskje dra seg dit hvis hun skulle finne på å forsøke en gang til. Låten "Spirit Of The Night" prøvde fortvilt på å være en smule kul, men den hadde ikke en snøballs sjanse i Sahara til å bli noen i nærheten av kul. Ganske så gammeldags var låten. Og når det så parres med to artister som prøver å late som om det de gjør er så morsomt og gøy, men alle ser jo at kjemien mellom disse to artistene er nesten totalt fraværende. Ja, da blir dette dessverre for dem ikke spesielt minneverdig TV. Tipper at mange TV-tittere kvittet seg med diverse overskuddsmateriale disse tre minuttene.

Komponisten Ralph Siegel har som sagt 25 deltagelser bak seg nå og det er vel på tide å pensjonere seg nå etter min mening. Men, siden det er den med den største pengepungen og de beste forbindelsene med sanmarinsk TV som ofte får lv til å delta for dette landet skal man ikke se bort for at Ralph får prøve seg igjen. Men, egentlig håper jeg vel på at det heller er komponister fra landet som omgir San Marino, nemlig Italia nå vet å kjenne sin besøkelsestid og lager en skikkelig bra sang for dette landet.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden