10. jun, 2017

Hvorfor kom Latvia på 41.plass

Rockegruppen Triana Park startet som nummer 18 i den første semifinalen og endte like godt opp på 18.plass på resultatlisten også. Kanskje ikke det de hadde planlagt. De måtte tross alt ha 6 forsøk i den latviske finalen før de kunne pakke koffertene og dra utenlands.

De fikk 21 poeng noe som en 20 poeng mer enn San Marino som endte totalt sist, men de var 15 poeng bak 17.plassen i sin semifinale så desidert den største taperen i den første semifinalen.

Av de 21 poengene de fikk var det bare ett lusent poeng fagjuryene mente at de fortjente. Og det var det fagfolkene fra Aserbajdsjan som mente at de fortjente. Så de fikk dermed brorparten av poengene fra folk i de 21 landene som stemte i den første semifinalen. Og det var fra en av de fem store Storbritannia den største poengsummen kom. Hele 7 poeng som jo er en fjerdeplass fikk de fra denne øystaten. Det er vel en mulighet at diverse innflyttede latviere som gikk litt amok på en tirsdagskveld i mai. Og det faktum at det var Polen som vant televotingen i Storbritannia viser nok at det hjelper å ha spredt befolkningen sin litt rundt i Europa.

Som dere ser i videoen så hadde den kvinnelige artisten mildt sagt litt uvanlige kostyme og de endte faktisk i helt motsatt ende i den beryktede avstemming i Barbara Dex Award som handler om hvem som har det styggeste kostyme. Der kom de på andre plass bare slått av Montenegro.

Men, hvorfor gikk det så galt musikalsk da? Som tidligere nevnt så måtte de delta 6 ganger i sin nasjonale finale før de vant. Det er sjelden ett godt tegn, mye mulig de vant mer på navnet enn på låten. Men, en slik seier er så vanvittig blodfattig straks man drar seg utenfor landets grenser. Og når låten blir litt for sær og også det visuelle i grunn ikke drar låten noe sted så blir dette kun for spesielt interesserte. Men, personlig synes jeg nå da at låten er ganske så grei da. Og ryktene sier at siden de gav ut såpass få promo-singler i Kiev selges disse for flere tusen kroner på nettet.

For de av dere som lurer, den totale resultatlisten er satt opp på følgende måte. De 26 landene som var i finalen er rangert slik de endte og de som ikke kvalifiserte seg til finalen er rangert etter den poengsummen de fikk i sin semifinale. Det var 21 land som stemte i begge semifinalene så det burde ansees som rettferdig.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden