20. jun, 2017

Hvorfor kom Malta på 38.plass

Denne lille øya i Middelhavet har nå den lengste Grand Historien uten å ha vunnet. Dog har både Kypros og Island flere deltagelser uten å ha vunnet så hvem som egentlig har overtatt plassen til Portugal over det landet som fortjener er førsteplass mest kan vel kanskje diskuteres.

Noe som ikke er veldig diskuterbart er vel at Malta endte såpass langt ned på listen mest grunnet at de sendte en artist som måtte delta 9 ganger i sin nasjonale finale før hun "endelig" kunne få billett til den internasjonale finalen. Og det med en ballade som ikke falt i smak i det hele tatt hos de som tok opp telefonene sine og stemte. Alle de 55 poengene hun fikk var det de profesjonelle juryene som øste over henne.

Dette resultatet er kanskje ikke så rart, med så få innbyggere i utgangspunktet sitter det neppe mange maltesere rundt omkring i Europa og kan stemme på sin favoritt. Således har land som Polen mye mer å hente i televotingen.

Så kan man jo lure på hva de profesjonelle juryene hørte og så som "vanlige" folk totalt overså. Greia er nemlig den at hvis bare profesjonelle juryer hadde talt hadde Malta sunget i finalen. I stede endte det på 16 plass i sin semifinale.

Det er vel liten tvil om at Claudia har det vokal og innlevelses-messige på plass i sin fremføring og hun gjør maksimalt ut av en låt som ikke akkurat oser originalitet. Det er mulig at hun dermed fikk noen plusspoeng på det faglige, mens de som satt hjemme i stuen meget mulig mente at akkurat under denne låten passer det med en kjapp hente mer kaffe eller tissepause.
Så neste år får denne øystaten der det sies at 98% av befolkningen ser på den internasjonale finale finne på noe mer up to date enn en utdatert stor ballade. For som vi allerede har nevnt, 2017 var definitivt ikke året for store ballader fremført alene på scenen. Det var så 2016 liksom.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden