1. jul, 2017

Hvorfor kom Island på 36.plass

Årets dårligste land blant de nordiske landene var det Island som sto for. For tredje år på rad var det ikke en gang i nærheten å nå en finale. 15, 14 og 15 er plasseringen de har fått i de semifinalene de har deltatt i og her bør det nok tas grep skal vi få se våre islandske venner i en finale igjen. Jeg kjenner til en islandsk komponist som har skumle planer å så hensikt. Om disse hensiktene blir satt ut i liv gjenstår å se.

Island klarte å få 60 poeng og her var faktisk juryene og televoting skjønt enige om sangen. 31 poeng fra juryene og 29 poeng fra televoting er så enige man kan bli uten at man får samme poengsum. Og det var Latvia som til sammen likte denne låten best.

Hva er det da islendingene har gjort feil de 3 siste årene?. Etter min mening har de stilt med litt for intetsigende låter og de har hatt mer fokus på fremføringen enn på låten. De to siste årene spesielt har det vært så kunstnerisk at det nesten ikke har vært til å holde ut. Problemet har vært at hva enn for budskap de har prøvd å levere oss publikum har det liksom ikke helt kommet frem. Det ser tøft og profesjonelt ut, men det er glemt like fort som låten er over. For, som sagt, låten er til dels veldig forglemmelig.

Svala som fremførte låten virker ikke helt på hugget når hun fremfører låten sin og med såpass lite overbevisning som hun fremviser er det i grunn ikke rart at de som stemte heller ikke bet skikkelig på kroken. Og jeg mener vel også at Svala ikke helt var artist bra nok til å eie scenen helt alene. En tabbe hun for øvrig ikke var alene om å gjøre i år.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden