4. jul, 2017

Hvorfor kom Makedonia på 35.plass

Du kan si hva du vil om Jana fra Makedonia, men av alle de som ikke kvalifiserte seg til finalen dro hun hjem med den beste premien. Gravid som hun var og en mann som tar ansvar og like greit frir til henne på direktesendingen, kan det bli bedre?

Men, det er fortsatt mulig at hun også gjerne skulle ha tatt landet sitt til en finale. For Makedonia er ikke akkurat bortskjemt med å ta seg til finalene. Spesielt siden 2008 da det ble 2 semifinaler og seks land som normalt stemmer å hverandre blir separert slik at de kommer 3 hver i de to semifinalene. Siden den gang har de bare klart det en gang i 2012. De fire årene det bare var en semifinale kom de seg til finalen alle gangene.

Jana var mest populær blant de som tastet på telefonen sin, 40 av de 69 poengene de fikk kom derfra. 12 poeng fra Bulgaria og 10 fra Serbia kan man si er bra det og 8 jurypoeng fra Malta og Frankrike er innenfor det også. Men, Serbia var det eneste landet som gav poeng i begge avstemmingene og den norske juryen må ha vært i partyhumør siden de gav 3 poeng til denne.

Låten var en kul partylåt den og mange mente den absolutt hadde finalesjansen før vi kom oss til finalen. Men, der gjorde Jana årets standardtabbe. Hun trodde hun kunne eie scenen alene og med så mye jobb på koristene som gjorde mesteparten av den vokale jobben så ble det nesten litt teit å se henne svinge på rumpestumpen og liksom være den dansestjernen a la Kylie Minogue på scenen. Mot slutten av låten ble hun også sliten og stemmen ble deretter. Tror hun får være fornøyd med at kvelden ble minneverdig på andre måter enn det musikalske.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden