7. jul, 2017

Hvorfor kom Tsjekkia på 33.plass

Årets tsjekkiske låt var en låt jeg i utgangspunktet likte veldig godt og jeg måtte forsvare i Adresse Kiev at jeg gjorde akkurat det. De fikk jo tross alt sin første finaleplass i fjor og fortjente således en ny en. Men, sånn gikk det altså ikke. Og grunnen til det ligger hos den vanlige europeer som ikke ringte inn og stemte på dem. Av de 83 poengene de fikk kom bare 2 usle poeng fra Portugal på det området. For hadde den profesjonelle juryen hatt all makt hadde nemlig Martina fått seg en finaleplass. Hun kom faktisk så høyt som på en syvende-plass blant dem, men når man blir sist i televotingen så strekker ikke den totale poengsummen til. En 12-er fra Portugal og 10-er fra Spania og Slovenia viser med klarhet at dette falt i smak hos denne gruppen av profesjonelle musikk-personligheter.

Tsjekkia har ikke hatt det lett i denne konkurransen. 5 ganger måtte de delta før de kom seg til finale med den flotte låten fra i fjor. Og ble belønnet med 0 poeng fra televotingen. Tydelig de sliter med å bli likt av de europeiske publikummet.

Hvorfor er det slik da? Martina er egentlig jazz-sangerinne og passet muligens ikke helt inn i den settingen Eurovision er. Og det virker som om hun var en smule preget av stundens alvor noe som får innvirkning på den vokale og hele fremføringen ender i noe som blir passe intetsigende. Og når man synger som nummer 14 så er det mange som leter etter en unnskyldning for å ta en tissepause. Den totalt upassende gull-lame-drakten gjorde ikke sakene bedre. Den ble veldig usofistikert til en såpass sofistikert låt.

Jeg har vel en følelse at neste gang Tsjekkia sender en låt bør de tenke bedre gjennom hvilket visuelt uttrykk de vil gi låten de skal fremføre. På det området har de fortsatt mye å hente etter min mening.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden