14. jul, 2017

Hvorfor kom Estland på 32.plass

Da semifinale 2 gikk mot slutten og det bare gjenstod ett land som enda ikke hadde fått seg en finaleplass var det mange fans som satt med hjertet i halsen. Og da programlederne sa Austria har jeg en følelse av at ganske så mange fans sa ord som ikke egner seg på trykk. For sammen med naboen Finland var dette de desidert største negative overraskelsene i årets Eurovision.

Noe mere erke-typisk MGP-slager skal man vel lete lenge etter, så det er derfor kanskje ikke rart at Grand Prix-fansen hadde akkurat denne låten helt oppe på en femteplass total. En plass foran Portugal forresten. En såkalt fan-wank kan man kalle dette. Og fan-wank er en låt som MGP-fansen liker veldig godt, men i selve konkurransen gjør den låten ikke det så bra. Og når vi ser hvordan de 85 poengene de fikk fordeler seg skjønner vi at dette var en fan-låt de luxe. 69 poeng kom fra televoting og kun 16 poeng fra de profesjonelle juryene. Faktisk kom de på 6 plass i televotingen og kun 17 plass blant juryene. Og det var dermed den siste plasseringen som dermed snøt dem for finaleplassen. Og det er muligens en mager trøst at de fikk full score fra Litauen, men det er jo kjekt å ha gode naboer ikke sant.

Men, hvorfor går det så dårlig med en såpass stor favoritt. Vel, de begynner med å synge riktig så dårlig i åpningen av låten, men så tar det seg opp vokalt utover i låten. Gudene må vite hvem som kom på den mildest talt dårlige ideen at de to skulle fremføre låten fra hver sin kant av scenen og ikke møtes før det var sekunder igjen av låten. De flørtet besatt med kameramannen, men mellom dem selv var det iskaldt klima inntil de før nevnte siste sekundene. Hele affæren ble dermed en heller kjedelig greie og til tross for et flott startnummer i semifinalen ble de sendt med hue og ræva ut av finalen de var ganske så sikker på å komme til. Og Estland fikk sin andre nesestyver på rad i en semifinale. Velg en annen til å hjelpe artistene med hvordan de skal fremføre låten sin på scenen til neste år så går det nok bedre for dere.

Kommentarer

Tonje Gjevjon

14.07.2017 21:04

Jeg bare elsker denne låta! Synes de sang bra, men litt kald visuell scenografi og null kommunikasjon mellom de to vokalistene. But I love it anyway!

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden