17. jul, 2017

Hvorfor kom Irland på 31.plass

Tidenes mest-vinnende land Irland har i grunn slitt veldig mye siden det ble åpnet for fritt bruk av språk i fremføringen i 1999. Fire besøk på topp-ti-listen har de hatt siden den gang. Før 1999 hadde de kun 5 ganger der de havnet utenfor topp-ti-listen. De satset på de sikreste kortet de åpenbart har som er en ballade, riktignok med en svenske med på laget. Og, dessverre for Irland, alt som kommer fra Sverige er ikke gull i Eurovision-sammenheng. Selv om de fortsatt troner alene på toppen over land som har vunnet flest ganger har jeg vel en følelse av at de innen overskuelig fremtid får besøk av akkurat Sverige på den plassen.

Med 41 poeng fra televotingen og 45 poeng fra juryene må man jo kunne si at denne låten falt likt i smak i begge leire. Men, når såpass få poeng gir 13 og 12 plass i de respektive avstemmingene så holder det dessverre ikke til finaleplass. En kuriositet er at denne låten fikk 7 poeng fra begge avstemmingene i Estland. Mulig det var den forholdvis malplasserte ballongen på scenen som dro poeng fra det landet.

Hvorfor sliter så den tidligere stormakten i Eurovision med å få i hvert fall ett respektabelt resultat?. Etter min mening er låten og den vokale fremføringen på ett helt OK nivå. Brendan hadde en litt spinkel stemme så når han skulle dra på syntes kanskje noen at det hele ble litt tynt. Ellers så virker han litt for blid under fremføringen, han klarer ikke å leve seg helt inn i låten og da blir det noen missplasserte smil når låten egentlig er litt alvorlig. Jeg føler vel at de virkelig gode irske komponistene og artistene snart må ta seg selv i nakken og sende enn en skikkelig bra pop-låt. Det hadde vært på tide.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden