19. jul, 2017

Hvorfor kom Finland på 30.plass

Som tidligere nevnt var det to land som det overrasket mange ikke klarte å kvalifisere seg til finalen. Det ene, Estland så jeg for så vidt komme, men vår nabo i øst Finland så jeg definitivt ikke komme. Og de fleste skjønte ikke bæret når de ikke var blant de 10 landene som ble ropt opp i første semifinale. De lå faktisk forholdsvis langt oppe på betting-listene så sjokket var stort når Finland fikk sin tredje smell i en semifinale på rad. I grunn er det å gå på en smell ganske så vanlig for deltagere fra dette landet. De gode plasseringene har ikke akkurat stått i kø for dem.

Poengmessig ble de 92 poengene de fikk fordelt med 41 fra juryen og 51 poeng fra televotingen. Det siste gav dem en 10-plass på den resultatlisten. Ikke overraskende er det nabolandet Sverige som gav dem mest poeng. Tett fulgt av årets vinner-land Portugal. Det forundrer meg en smule at de fikk lavere poengsum fra juryen enn fra televotingen. Man kan i grunn lure på hva juryen hadde i glassene den mandags-kvelden de bedømte disse låtene. For Finland slo faktisk Belgia med ett poeng i juryavstemmingen og det landet endte på 4.plass til slutt.

Hvorfor gikk Finland på snørra igjen mon tro? Jeg synes låten er vakker, men det er mulig at mange av de som hørte på fant låten en smule mer kjedelig og uinteressant enn meg. Når jeg ser på fremføringen føler jeg vel også at den kvinnelige vokalisten er litt fraværende i fremføringen. De få gangene hun ser inn i kamera har hun litt "døde" øyne og hun klarer ikke helt å formidle inderligheten som er i låten. Og selv om det passet låten, blir det hele veldig mørkt til tider på scenen så mulig de gjorde låten mer anonym enn den burde vært. En annen årsak kan være at de kjempet om de samme stemmene som Portugal sopte til seg. Begge er inderlige ballader og da falt muligens den finske i fisk på grunn av det. Tøffe tak når man får en konkurrerende låt som er i samme genre. Og det må tas tøffe tak i finsk TV for å endelig få sendt en låt som kommer seg til finalen.