21. jul, 2017

Hvorfor kom Sveits på 29.plass

For noen av landene som røk ut av sin semifinale må det tidspunktet når stemmene fra semifinalene ble avslørt vært ett surt øyeblikk. Timebelle fra Sveits manglet bare 5 poeng på å slå ut Danmark fra den andre semifinalen og det selv om de "bare" kom på 12.plass. Hadde de bare hatt litt bedre naboer så kanskje.

For den totale poengsummer på 97 poeng som de fikk var fordelt ganske så jevnt med 48 poeng fra juryene og 49 poeng fra televotingen. Men, det gav dem bare 11 og 10 plass på de to rankingene og til sammen ble det underlig nok 12 plass. Hvordan er det mulig lurer du kanskje på, vel minst to av landene som slo dem gjorde det veldig godt i den ene avstemmingen. Som tidligere nevnt hadde ikke Sveits plagsomt mye hjelp av sine naboer. De grenser til tre land som kunne stemme på dem, Frankrike, Tyskland og Østerrike, men fikk bare til sammen 12 poeng fra dem. Og TV-publikummet som stemte i Tyskland syntes faktisk San Marino sin låt var bedre enn den sveitsiske låten. Forstå det den som kan.

Hvorfor ble det bare nesten for Sveits da? Selv med tidenes største gule kjole og en vokal fremføring det var lite å utsette på ble vel hele fremføringen litt for ordinær muligens. Det eneste spennende som skjer er når hun skal nå ned fra den pidestallen hun åpner sangen på i høye hæler og megastor kjole. Klokelig holder hun seg fast så det går bra. I grunn er vel den typen låt de stilte med litt vanskelig å gjøre god TV ut av og i år klarte ikke våre sveitsiske venner å gjøre det i tilstrekkelig stor nok grad. Bedre lykke neste gang.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden