24. jul, 2017

Hvorfor kom Serbia på 28.plass

Stakkars Tijana fra Serbia kom på den sure 11.plassen i den andre semifinalen og manglet kun 3 poeng fra å snappe den siste finaleplassen fra Danmark. Og hun har grunn til å være skikkelig sur på nabo-landene sine. Mange andre artister valgte å stå helt alene på scenen, Tijana fikk inn en danser mot slutten av låten og det løftet nesten låtene de nødvendige hakkene for å nå finalen. Men, som sagt ikke høyt nok.

Serbia fikk 45 poeng fra televotingen og 53 poeng fra juryene så smaken var ganske så lik der kan man si. Men, mens de i televotingen fikk 12 og 10 poeng fra nabolandene henholdsvis Makedonia og Kroatia + en til 12'er fra Sveits var juryene i hele 4 land som grenser til Serbia veldig gnien på poengene. Kun 8 poeng til sammen fra nabolandene Kroatia, Bulgaria og Ungarn ble Serbias bane i denne semifinalen. Så den makedonske fagjuryen mente åpenbart at låten ikke var blant de ti beste en gang. Er det gammelt som kommer frem her mon tro? For Serbia var rimelig raus tilbake når de gav poeng til disse landene.

Er det så bare gammelt grums som gjorde at Serbia mistet finalen med såpass få poeng? Fremførings-messig synes nå jeg at den gjennomsiktige kjolen ikke var en høydare og det blir litt for lite innlevelse i fremføring. Og låten klarer aldri å ta helt av, så det blir vanskelig å vite hvilken genre man skal plassere den i. Ser vi på resultat-listen siden de kom på 3 plass i finalen for 5 år siden så har Serbia endte på plass 9-11 i alle semifinalene. De liker åpenbart å leve farlig.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden