26. jul, 2017

Hvorfor kom Georgia på 27.plass

Dagen etter at det er bestemt at neste års finaler finner sted 8, 10 og 12 mai er det på tide å spørre seg hvorfor ett land som klarer å få 99 poeng ikke kommer seg til en finale. Nå må det sies at Tamara fra Georgia var 16 poeng bak Hellas som knep den siste finaleplassen blant de landene som kjempet for den i første semifinale. Så de var i grunn sjanseløse på en finaleplass gitt. Og siden den nye avstemmingsmetoden i 2016 ser det ut som om man må hanke inn over 100 poeng skal man ha sjans for å komme seg til finalen.

Poengmessig er det helt klart at det var juryene som likte denne store balladen best. Hele 62 av de 99 poengene de fikk kom derfra så bare 37 poeng syntes de som stemte rundt omkring i Europa på en tirsdagskveld at denne låten var verdt. Og dermed ble det spikeren i kisten for en finalekveld på Georgia i år. Og det er vel en heller liten trøst at de fikk flest poeng av de som ikke kvalifiserte seg. Men, en 12'er i televotingen fra Aserbajdsjan er vel ett lite plaster på såret kanskje?

Hvorfor klarte ikke Tamara å hanke inn de poengene som manglet da? Litt vanskelig å si, hun har bra kontroll på fremføringen og i den røde kjolen og det flotte håret Diana Ross kunne drept for var det i grunn ikke så mye å utsette. Hun valgte å stå på scenen alene og hadde hun trukket inn noen flere på scenen for å lage mer show hadde kanskje det vært den faktoren som hadde utgjort en forskjell. Det å starte som nummer 2 er heller ikke all verden i grunn. Når man har å gjøre så med såpass mange ballader involvert så er jeg redd denne fremføringen forsvant litt i mengden når det skulle stemmes etter at låtene var fremført. Og så skal vi ikke glemme at Georgia er litt i utkanten av Europa og mange kanskje synes at et sånt land blir litt for sært å stemme på. De får pimpe opp showet når de fremfører låten sin i 2018 så kan de kanskje juble for en finaleplass til neste år.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden