4. aug, 2017

Hvorfor kom Israel på 23.plass

En av begivenhetene etter hver semifinale er den påfølgende pressekonferansen. Der kommer det to fra hvert kvalifisert land og de stråler og smiler naturligvis fra øre til øre siden de akkurat har kvalifisert seg til finalen. Og så har de en viktig jobb å gjøre. Nemlig å trekke hvilken halvdel av finalen de skal synge i. De som trekker ut siste halvdel jubler som om de nesten har vunnet hele greia, mens de som trekker ut første halvdel smiler litt oppgitt og later som om de synes det var greit. Og jeg har i grunn syntes at disse reaksjonene har vært litt overdrevet, men må kanskje revurdere den holdningen.

IMRI fra Israel sang sist i andre semifinale og det gjorde han så bra at han kom på tredje plass der. Noe som vanligvis skulle tilsi at topp-10 plassering i finalen. Men, i finalen sang han helt først og endte opp bare 3 plasser fra bunnen og ble det landet fra semifinalen som gjorde det dårligst. Så alle de 7 landene de slo i sin semifinale gikk forbi dem i finalen. Husk at Norge kom på 5.plass i samme semifinale og kom dobbelt så langt ned i finalen. Og da må man faktisk spørre seg om forskjellen mellom å synge sist og synge sist i en slik forestilling kan gi slike utslag? Mens han i semifinalen hanket inn 132 televoting-poeng ble han finalen bare verdsatt til 5 usle poeng og det fra dobbelt så mange avstemmende land. Også juryene mer enn halverte antall poeng de gav til han fra semifinalen til finalen.

Så hvorfor skjedde dette "mageplasket" av ett resultat fra semifinale til finale? Fremførings-messig skurrer det bitte litt til tider vokal-messig uten at det burde ha så mye å si og med tonnevis av sjarme og topp energi gjennom hele låten burde vel dette ha blitt mer verdsatt. Men, i finalen er det flere konkurrenter og siden IMRI var først ut og de andre dansbare låtene han kjempet mot kom senere ble de kanskje husket bedre de avstemmingen skulle begynne. Uansett, det å starte først er kanskje mer ulempe enn fordel, i hvert fall i finalen der det er så mange finaler med. Under avstemmingen husker vi alle at det israelske stemmeoppleseren dramatisk fortalte at dette var siste sending fra IBA som har vært den TV-stasjonen som har representert Israel i Eurovision. Vi får håpe at noen andre TV-stasjoner i Israel får medlemskap i EBU slik at vi ser Israel igjen til neste år.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden