9. aug, 2017

Hvorfor kom Kypros på 21.plass

Siden 2010 har Kypros som regel klart å kvalifisere seg til finalen, men der har det endte stort sett på den nederste delen av resultatlisten. Vi må faktisk helt tilbake til 2004 for å finne en topp-10 plassering for dette landet. De endte på 5.plass i sin semifinale så da er det en smule rart at de i finalen måtte se seg slått av 4 av de landene de var bedre enn i semifinalen. En annen snål ting er at i semifinalen var det televotingen de fikk flest stemmer med, men når helgen kom sviktet de som satt med fingrene på telefontastene for da var det juryen som likte dem en smule bedre.

Ikke uventet var dere beste venn Hellas. Her skjedde det også noe bemerkelsesverdig i avstemmingen. Televotingen vant de hos Hellas begge kveldene, men man kan jo lure på hva juryen hadde tenkt mellom sine to avstemminger. For i semifinalen var ikke den greske juryen mer imponert enn at de gav Kypros 6 poeng. Men, i finalen ble de dobbelt så mye imponert så da gav den samme låten 12 poeng. Og vi snakker om de 5 samme menneskene. Og disse 5 stykkene hadde Kypros på 3, 7, 2, 15 og 4.plass i semifinalen når da hadde 18 låter å stemme på. Og i finalen når antallet låter man kunne stemme på var utvidet til 26 hadde plutselig de samme fem jurymedlemmene låten på 1, 6, 1, 8 og 2.plass. Hvordan er de mulig spør nå jeg.

Hvorfor kom så Hovig på 21.plass da? På de første øvelsene hadde han ganske så store problemer både med det vokale og alle de dansetrinnene han skulle utføre. Vel, når det gjelder dansen var det mest når han skulle fryse bevegelsene sine at isen smeltet veldig fort for å si det sånn. Det ble mye ustødig vakling i begynnelsen. Alt dette ble ganske så bra til slutt, men låten reddes mer av et det skjer ting på scenen enn av låten selv. En ganske så intetsigende sak i grunn og når låten går i den samme litt trauste farten som det gjorde tror jeg vel at de fleste syntes at dette ikke var så mye å rope hurra for. Og hva betyr det i grunn at man vil være noens tyngdekraft? Jeg føler vel at hvis Kypros som nå ligger øverst på listen over hvilke land som har vært med flest ganger uten å vinne må ta grep om de skal komme seg ut av den listen. Og første grep kan kanskje være å bruke lokale krefter på komponist-området og ikke ty til svensker.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden