11. aug, 2017

Hvorfor kom Danmark på 20.plass

Etter to år uten finaleplass var presset stort på den dansk-australske sangerinnen Anja for å ta Danmark til finalen og hun klarte det med ett nødskrik. Kun 3 og 4 poeng var hun foran henholdsvis Serbia og Sveits som da mistet finaleplassen med surt lite. Den danske låten viste årets største splittelse mellom den profesjonelle juryen og de som stemte via telefon. Hele 96 av de 101 poengene de fikk i semifinalen kom fra juryen hvor Danmark endte på 5 plass total og kun 5 poeng syntes de som benyttet seg av televotingen at hun var verdt og det gav Anja tredje-siste plass på den resultatlisten. Men, til alt hell for Anja altså en 10.plass sammenlagt og dermed endelig finaleplass-jubel for danskene.

Og hvem tror dere det var som gjorde at Anja tok seg til finalen? Man kan trygt si at det ikke bare er godt å være norsk i Danmark, danskene må bare elske Norge etter avstemmingen i semifinalen. For de av de fem poengene de fikk i televotingen stod det norske folk for 4 av dem og det utgjorde hele forskjellen for finaleplass eller ei. Men, på den andre siden Norge fikk 12 poeng fra den danske juryen i semifinalen og 10 poeng i televotingen så vi kan kanskje si at vi er skuls. I finalen var det samme opplegg for Anja, det var de profesjonelle juryene som likte hva de hørte, publikum som så henne på TV var en smule mer avmålt. Og ikke overraskende, alle televoting-poengene kom fra Australia der Anja egentlig er fra. Så Europa var med andre ord ikke imponert over hva de hørte og så.

Hvorfor kom Danmark såpass langt ned da? Det kan ikke ha vært helt OK å synge mellom de to største favorittene på finalekvelden Italia og Portugal, man blir litt pausefyll bare på grunn av det. Anja er søt som en fin dansk sommerdag og synger for så vidt ganske så bra, men selv om hun liksom prøver å slenge inn litt følelser i fremføringen blir ikke de veldig ekte for meg. Og med såpass mye vokal bistand hun får fra koristene sine er det veldig synd at de behandles som er pariakaste og holdes skjult i bakgrunnen. Uansett, hovedproblemet er at dette er en låt som er såpass intetsigende i utgangspunktet at det måtte en enda bedre artist enn Anja til for å gjøre den fremragende. Og selv om Danmark med ett nødskrik tok seg til finalen må de fortsatt skjerpe seg. Etter at de vant i 2013 har det ikke vært mye å skryte av fra vårt naboland i sør.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden