14. aug, 2017

Hvorfor kom Hellas på 19.plass

Etter at våre greske venner gikk på sin første smell i en semifinale i fjor med ett bidrag som lå på middels russerevy-nivå var det helt klart at de satset på noe mere treffsikkert i år. Stilmessig var nok låten noe mange kunne like, treffprosenten på de høye og vanskelige tonene var ikke like bra hos Demy. Spesielt på øvingene sang hun så nerveskjærende falskt på de tonene det hun liksom ta av at det skramlet i skinn og bein hos oss som måtte høre på dette. Heldigvis tok hun til vett og innså sine vokale begrensinger og la seg ned i ett toneleie hun kunne leve med når finalene begynte.

Hellas endte sist i sin semifinale, men var hele 16 poeng foran Georgia som endte på 11.plass. Og det er definitivt godt å være gresk på Kypros, for av de 115 poengene de fikk i semifinalen fikk de hele 24 fra dem. Så hvis Kypros hadde blitt trukket i den andre semifinalen kunne faktisk Hellas gått på sin andre semifinalesmell. I begge finalene var det juryen som likte låten noen hakk bedre enn dem som stemte via telefonen sin. Faktisk endte Danmark og Helles på samme poengsum (77 poeng), men siden det bare er Hellas som har virkelige gode venner (sånne som gir 12 poeng nesten uansett hva), så endte de foran Danmark på resultatlisten. For syns skyld må det nevnes at også juryen i Montenegro gav denne låten 12 poeng i begge finalene.

Så hvorfor kom ikke denne dansbare låten ende lengre opp på listen. Demy hadde i grunn gjort mye rett. Hun hadde med seg dansere og et plaskebasseng på scenen så det ble litt action inne i den ikke altfor spennende låten. Hun er ikke veldig sterk vokalt, men greier på ett vis å hanke seg inn uten altfor mange feilskjær som er verdt å nevne. Her er nok det største problemet en låt som er såpass upennende og noe vi i grunn har hørt før i en bedre versjon som trekker mest ned. Neste år kan vi kanskje håpe på noe som er mer gresk enn det vi ble servert i år kanskje?

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden