16. aug, 2017

Hvorfor kom Armenia på 18.plass

Bare en gang har Armenia gått glipp av finalen og den nesestyveren fikk de tilbake i 2011, ironisk nok ett år de stilte med en boksering på scenen. I år tok de seg veldig komfortabelt til finalen og det var juryen som likte låten en smule bedre enn televotingen. Det samme gjentok seg i finalen, men mens det i semifinalen var 87/65 i juryens favør, datt dette ned til 58/21 når vi kom til finalen. Med andre ord kan man si at det stemmende publikum rundt omkring i Europa ikke lot seg begeistre nevneverdig da.

Som forholdsvis bitter fiende med Aserbajdsjan gledet det sikker Armenia at det slo akkurat dem med 2 poeng i semifinalen. Og antagelig like irriterende at situasjonen var snudd i finalen, da havnet Armenia 41 poeng bak fienden sin. Sånn kan det gå. Med all denne fiendskapen er det i grunn litt underlig at Aserbajdsjan faktisk ikke var sist i televotingen i semifinalen. Der kom faktisk Latvia bak. Og for de som lurer, hatet mellom disse to landene er veldig gjensidig. Armenia var absolutt sist hos de som stemte i Aserbajdsjan.

Så uvennskap til ett land til tross hvorfor kom ikke Armenia lenger opp? For dette er faktisk den dårligste plasseringen Armenia har hatt i en finale noensinne. I mine øyne er det fremføringen det skorter mest på her. I forhåndsvideoen hadde hun full besetning på scenen og kostymer og dans som passet til låten. Vel fremme i Kiev var dette tonet veldig ned. To kvinnelige dansere som stort sett ikke danset, men veivet med armene ganske så synkront ble ikke like tøft. Og alt det røde lyset de skulle ha på hele tiden gjorde at Artsvik nesten fremsto som noen med en alvorlig hudsykdom. For låten er kul den og det var lite å utsette på det vokale. Sleng på litt mer kulere action på scenen neste år dere, så tror jeg plasseringen blir så mye bedre.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden