18. aug, 2017

Hvorfor kom Hviterussland på 17.plass

Alexander Rybaks fødeland har ikke for vane å komme seg til finalen. Faktisk har de bare klart den bragden 5 ganger av de 14 gangene de har vært med. Ikke rart Alexander ifølge seg selv har blitt tilbudt millioner for å delta for dem. Uansett så var dette første angen de ikke sang på engelsk så da blir vel den for dem gode plasseringen ekstra søtere å suge på.

I semifinalen var juryen og de som stemte så enig som man kan bli. 55 poeng syntes hver av dem at låten var verdt. Og det var arrangørlandet Ukraina som likte låten deres best, to 12-ere taler sitt klare språk om det. I finalen mistet de litt sympati hos de som stemte da fordeling på stemmene nå var 50/33 i juryens favør. Og vi kunne se at 2 juryer gav dem høyest poengsum, Ukraina og Aserbajdsjan. Og det skal sies at nesten alle poengene kom fra land i den østlige delen av Europa.

Så hvorfor dette såpass gode resultatet for Navi Band? Vel, til tross for at de sang på hviterussisk så klarte Artem og Knasia å få frem den gode stemningen i låten frem på scenen. Litt anstrengende vokal til tider, men det overskygges veldig godt av en fremføring som skaper en stort sett god og livlig stemning. Som tidligere nevnt var det stort sett «østlige» land med tilknytning til tidligere Sovjetunionen som stemte, så skal Hviterussland komme enda lengre opp på listen må de nok lage noe som fenger også i den vestlige delen av Europa.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden