21. aug, 2017

Hvorfor kom Østerrike på 16.plass

En som ikke måtte vente lenge å synge verken i semifinalen eller i finalen var østerriske Nathan som sang som nummer 2 i semifinalen og nummer 4 i finalen. Dette alpelandet har ikke gjort det altfor bra, men det skjedde noe etter at Conchita Wurst vant. Riktignok kom de på sisteplass i den finalen de selv arrangerte, men i årene etter har de klart å kvalifisere seg til finalen og det de har vist på scenen har vært flott og iøyenfallende.

Men, avstemmingen i finalen ble en virkelig blant følelse for han. Hele 93 poeng fikk han fra juryene, men da televoting-poengene skulle leses opp var det bråstopp. Ikke ett eneste poeng følte det stemmende publikum at sangen til Nathan var verdt. I semifinalen var publikum litt mer godviljet siden han fikk 32 poeng der. Men, med 6 poeng fra Nederland som beste poengsum kan man ikke akkurat si at det stemmende publikum fra seg av begeistring. Best likt var han i Bulgaria der juryen gav han 12 poeng både i semifinalen og i finalen, så der må begeistringen ha stått i taket.

Hvorfor kom ikke Østerrike lenger opp på resultatlisten?. Vel, når du ender på 7 plass i semifinalen så er i grunn 16 plass i finalen sånn statistisk omtrent der man skal ende. Fremføringsmessig var dette riktig så bra, han tok en ikke altfor spennende sang og gjorde maksimalt ut av den. Egentlig ett skoleeksempel på hvordan en låt skal fremføres på en Grand Prix-scene. Og det er i grunn bare for Østerrike å fortsette med å sende så gode artister og låter som de har sendt de siste årene.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden