25. aug, 2017

Hvorfor kom Aserbajdsjan på 14.plass

Etter å ha plassert seg trygt innenfor topp-10 de 6 første gangene fikk de seg en skikkelig smell i 2014 da de kom helt ned på 22.plass. Og siden den gang har de heller ikke vært over den så berømte topp-10-streken. Men, de har fortsatt til gode å ikke kvalifisere seg til finalen og de klarte også det kunststykket å vinne i 2011 uten at de vant den foregående semifinalen.

Ikke uventet var årets bidrag veldig profesjonelt gjennomført og hadde vel en av de låtene med høyest kunstnerisk innhold. Så kan man alltids lure på hva ett hestehode har i en Grand Prix-låt å gjøre. Både i semifinalen og i finalen fikk de flest stemmer fra juryen, men de dro også i land ganske så mange stemmer fra televotingen. Og i Georgia likte det stemmende publikum dem best. Og de profesjonelle juryene fra de to største favorittene Portugal og Italia mente at dette var det beste de hadde hørt på finalekvelden. Underlig nok syntes den samme portugisiske juryen at den samme låten bare var tredje best i den første semifinalen. Forstå det den som kan.

Så høy kunstnerisk kvalitet til tross, hvorfor kom de ikke lengre opp. Vel, tror vel mange syntes at dette ble litt for sært. Jeg skjønner ikke helt hva Dihaj prøver å fortelle med i sin fremføring, vokalt er dette helt klart innenfor, men følelsesmessig føler jeg at hun fremstår veldig så kald. Og det var muligens det som gjorde at hun ikke dro i land en bedre plassering. Jeg tror vel at de må gå tilbake til litt mer alminnelig pop skal de klatre tilbake over topp-10-streken igjen.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden