30. aug, 2017

Hvorfor kom Frankrike på 12.plass

Som en av de 5 store har Frankrike som i år feiret 40 års jubileum for sin siste seier ikke gjort det så bra resultatmessig. Mange ganger har bidraget deres vært godt likt og høyt tippet på resultatlisten før man satte ferden mot det årets arrangør-by. Men, når bidraget har blitt vist frem på Grand Prix-scenen på samme sted har entusiasmen dalt betraktelig og resultatet har vært deretter.

Etter at de fire år på rad fra 2012 kom på en plassering blant de 5 siste tok de tak i fjor og endelig fikk de det til. En 6.plass var det beste resultatet siden 2003 og det fra ett land som har vunnet hele 5 ganger. Låten til Alma ble likt akkurat dobbelt så godt av det stemmende publikum i henhold til den profesjonelle juryen. Henholdsvis 45 og 90 poeng. I Bulgaria syntes faktisk de som satt hjemme i stuene at dette var kveldens beste låt.

Hvorfor kom de såpass høyt opp. Jeg mener at de gjorde litt av den samme feilen som i fjor. Både Amir og Alma mente at de kunne eie scenen helt alene. Og det i låter hvor man forventer en fest på scenen. Alenefester er stort sett passe kjedelige og denne type fest håper jeg våre franske venner nå slutter med. Fremføringen til Alma er ganske så plaget av det faktum at hun er passe ustødig vokalmessig, alene som hun er på scenen blir det visuelt passe kjedelig. Og når kjolen er sort-hvitt og scenebakgrunnen er i samme farger forsvinner hun nesten til tider på scenen. Med andre ord, tror Alma skal være fornøyd med å komme såpass høyt opp på resultatlisten.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden