1. sep, 2017

Hvorfor kom Nederland på 11.plass

De tre søstre i gruppen med det passe vanskelige navnet OG3NE dro til Kiev med ett mørkt bakteppe. Moren deres var alvorlig kreftsyk, og den sykdommen gjorde at hun gikk bort noen måneder etter at hun så sine døtre synge seg frem til en flott 11.plass. Så det må ha vært en sterk opplevelse for de involverte på mange måter. Kanskje ikke så rart at det kom noen tårer frem hos dem når fremføringen deres var over.

Etter 8 år på rad klarte de endelig å ta seg til en finale i 2013 og året etterpå kjempet de om seieren mot Conchita fra Østerrike. I semifinalen endte våre nederlandske venninner på plassen foran Norge og slo oss med 11 poeng . I finalen klarte våre norske venner å få 8 poeng mer og endte da på plassen foran Nederland. Både i semifinalen og i finalen var det de profesjonelle juryene som definitivt likte det de hørte best. I semifinalen var poengsummen fordelt på de to avstemmingene 149 mot 51. Nesten 3 ganger så mye man andre ord. Men, i finalen var fordelingen 135 mot 15. OG3NE lå faktisk på 5 plass når halve avstemmingen var unnagjort.

Så hvorfor endte de tre søte jentene fra tulipan-landet så vidt utenfor topp 10? Vel, de hadde uten tvil stemmebåndene korrekt stilt inn. Og fremføringen satt så innmari bra. Det mente det de sang og det var strålende kjemi mellom de tre jentene å scenen og de hadde den samme gode kjemien med publikum som så dette på TV. Og uten tvil var dette noe som traff hjertet til de profesjonelle juryene. Og juryene i Romania og Østerrike mente at dette var kveldens beste låt. Så køntri er ikke så hakkende gærnt i Grand Prix-sammenheng viser det seg.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden