6. sep, 2017

Hvorfor kom Australia på 9.plass

Egentlig skulle Australia bare være med i 2015, men de har åpenbart fått foten innenfor Grand Prix-stuen for godt siden de deltok for tredje gang i år. Etter to flott plasseringer de to foregående årene gikk det litt nedover for dem. For det er veldig liten tvil om at meningene om denne låten var veldig spredt mellom de to forskjellige juryene. Og hadde det ikke vært for den profesjonelle juryen hadde det blitt bomtur for Isaiah finale-messig gitt.

I semifinalen ble de bare slått av Portugal blant juryene, blant de som stemte var det bare tre land de kom høyere enn. Og to av landene slo de bare med ett fattig poeng. Enda verre gikk det i finalen. De lå på 4.plass etter juryene hadde stemt, men når det stemmende publikum rundt omkring i Europa bare gav dem 2 enkle poeng skal de i grunn være glad for at de til slutt endte på 9.plass. De to poengene fikk de for øvrig fra Danmark som stilte med en australsk artist selv så muligens en takk kan de poengene regnes som.

Hvorfor kom de såpass høyt opp da? Som tidligere nevnt kan de takke på den profesjonelle juryen for at de i det hele tatt kom så høyt opp. Og det var åpenbart noen kvaliteter som slo gjennom hos disse juryene. Og Isaiah hadde i grunn ganske så mange kvaliteter han. Låten var ikke altfor spennende, men han klarte med en god dose sjarme og for det meste god styr på det vokale å komme seg gjennom låten. Det skal sies at det var noen høye toner som gikk litt galt, men det var til å leve med. Det faktum at publikum ikke stemte så mye tror jeg skyldes at fremføringen visuelt var veldig anonym. Det ble veldig mørkt og litt mye selvdigging med bilder av seg selv som bakgrunn. Og da ble kanskje denne låten en aldri så liten tissepauselåt. Vi får håpe at de unngår det neste år.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden