8. sep, 2017

Hvorfor kom Ungarn på 8.plass

Mens Australia var det landet som endte i topp-10 med dårligst poengsum fra televotingen var det ungarske Joci Papai som var dårligst blant juryene. Der var de helt nede på 18.plass. Dog, så fikk de en 12’er fra Kroatia så det var da noen av de profesjonelle som likte de de så og hørte. I semifinalen ble de bare slått av Bulgaria blant de som stemte blant publikum. Liten tvil om at det for noen land er mye støtte å hente i semifinalene der man må anta at det er færre som stemmer.

Som i så mange andre land er ikke folk av sigøynerslekt som Joci var like populære i alle grupper. Og det var faktisk noen ungarere som syntes at det var en smule skammelig at de skulle representeres av slik musikk. For sangen til Joci var sterkt influert av sin opprinnelse. Og han fortsatt den gode statistikken de har. Ikke siden 2009 har de gått glipp av en finale. Dog deltok de ikke i 2010 året etter de hadde sin eneste opptreden som ikke førte til en finaleplass. Så det å holde seg unna ett år eller flere kan være smart av og til viser det seg. I årets finale fikk Ungarn poeng fra mange land profesjonelle juryer og to av dem Kroatia og Serbia hadde dem på topp.

Hvorfor kom så Ungarn inn igjen på topp-ti-listen etter to år utenfor? Først og fremst en veldig sterk fremføring. Han var tøff nok til å synge på ungarsk og med den innlevelsen han hadde i fremføringen skjønte man likevel budskapet han hadde i sangen sin. Vokalt er han veldig så stødig og han har masse følelse i fremføringen sin. Og selv det faktum at han bare måtte dra inn litt rapping i låten ødelegger den ikke. Jeg vil rett og slett kalle det en ganske bra arbeidsseier for en flott etnisk fremføring. Men, det var enda sørligere og vestligere etnisk sang som skulle gjøre det enda bedre da.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden