11. sep, 2017

Hvorfor kom Romania på 7.plass

Etter at Romania i 2016 rett og slett ble nektet deltagelse etter at de ikke hadde klart å betale skyldig medlemsavgift til EBU var de tilbake med ett bidrag det gikk gjetord om. Man kan nesten si at de gikk i luksusfellen da gjelden det dreide seg om vistnok skulle være på hele 135 millioner kroner. Og blir man kvitt en slik tyngende gjeld blir man muligens så glad at man nesten bare må jodle.

Våre rumenske venner har enda til gode å ikke kvalifisere seg til finalen. Noe av dette skyldes kanskje at folk fra dette landet i grunn har spredt seg ut over hele Europa, Og at de har sendt mange gode låter. Det kan ikke stikkes under en stol at det var det stemmende publikum rundt omkring i Europa som må ta hovedæren for at Romania fikk sin første topp-10-plassering i finalen siden 2010. I finalen syntes både publikum og jury i Moldova at dette var kveldens beste låt, blant publikum var også låten kveldens best likte i Irland. Hele 5 televotinger hadde denne låten på andre-plass og en av dem var oss nordmenn.

Hvorfor kom denne jodle-rap-låten så høyt opp da. Jodle-rap høres vel i utgangspunktet ikke så forlokkende ut, men Ilinca og Alex knekte den koden gitt. Og dette ble kveldens partylåt de luxe. Den er såpass «over the top» at folk i festhumør fort kunne finne på å stemme på noe slikt. For den var nesten irriterende fengende. Og når begge hadde stemmebåndene rett innstilt var det i grunn lite å utsette på dette. De gav folket jodel-party og folket gav dem poeng i retur. Fairtrade på Grand Prix-vis.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden