13. sep, 2017

Hvorfor kom Italia på 6.plass

2017 skulle egentlig ligne veldig på Rybak-året 2009 og Loreen-året 2012. Flere uker på forhånd visste vi «alle» at det var Italia som kom til å vinne. Og de aller ivrigste av fansen diskuterte hvilken by i Italia som skulle få æren av å arrangere finalen i 2018 og booket hotellrom der. Men, av og til så tar denne «alle» grundig feil og det skjedde i år. Personlig tilhører jeg sjelden «alle» og i denne saken var det også tilfelle. Selv om jeg likte låten ble jeg ikke like hodestups forelsket som disse «alle» alle snakker om.

Italiensk TV har endelig begynt å ta sin deltagelse i Eurovision alvorlig. I alle år har de sendt en av sine topp-artisten, men å bakke denne artisten opp har ikke være like nøye for dem. Nå var denne holdningen helt snudd om og de var virkelig klare til å ta med seg sin tredje seier hjem. Men, det skjedde noe på oppløpssiden, den siste spurten som liksom skulle knuse all motstand kom ikke og istede ble de forbi-løpt av mange før målstreken skulle passeres. Ville de ikke vinne likevel, artisten Francesco Gabbani hadde i grunn en litt for avslappet holdning til det faktum at han var storfavoritt.

Og det var muligens det som gjorde at Italia fikk hele 5 land foran seg på resultatlisten. Sett med vinner-øyne er mega nedtur. Jeg synes vel at den lekenheten og sjarmen som er i låten ikke kommer godt nok frem i fremføringen. Det hele blir litt for anstrengt og slapt. Og visuelt blir det litt for mye avstandsbilder slik at sjarmen til Francesco kommer veldig lite til syne. Og så er det mye mulig at siden denne låten var en så stor forhåndsfavoritt og dermed kanskje ikke innfride 100% så ble det straffet av de som skulle stemme. De lå som nummer 7 etter juryavstemmingen og en 6.plass i televotingen gjorde at de klatret ett steg opp på den endelig resultatlisten. Men, vi vil fortsatt på Grand Prix-tur til Italia så fortsett med å sende gode låter.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden