15. sep, 2017

Hvorfor kom Sverige på 5.plass

Det bør vel herske veldig liten tvil om at våre naboer svenske jobber iherdig med å ta skalpen til det mest vinnende landet Irland. Med 6 seire puster de dem i nakken og jeg tror vel at de ikke blir mange år før de får pustet ut. Etter semifinalefadesen i 2010 tok man grep og siden den gang har våre naboer i øst vært de landet med best statistikk. Kun på hjemmebane i Malmø var de utenfor topp-ti-listen, utenom denne plasseringen har femteplass vært det dårligste de har fått til.

Med en armada av komponister som ser på hele verden som sitt arbeidsområde og en armada av artister som mer enn gjerne vil vise seg frem internasjonale og en TV-stasjon som gjør alt for at de skal få gjøre akkurat det er mye av ingrediensene i denne suksessoppskriften avslørt. Og når de også skjønte hva som var den siste viktige ingrediensen at det måtte se bra ut visuelt har de fått dette i boks. Svenske Melodifestivalen er MGP-fansen hellige gral nærmest og nesten uansett hva som vinner der så er de nå omtrent garantert en god plassering internasjonalt og en hit hjemme i Sverige.

Vår svenske venn Robin Bengtson gjorde det meste rett selv om det vokalt er litt på kanten av og til. Og selv om han kanskje ikke akkurat oste av sjarme så fikk han og de andre gutta han hadde med seg på rullebåndet rytmefoten til å trampe i takt under fremføringen. Underlig nok var det faktisk de profesjonelle juryene som likte de de så og hørte best. Men, det vanket tolvere fra begge jurygruppene og det er jo alltids noe å skryte av. Mulig at han ikke drar på Norges-ferie i år siden våre jurygrupper hadde han på 5 og 6 plass. Uansett, få slår Sverige når det gjelder profesjonalitet i dette gamet og det får de rettmessig betalt for.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden