18. sep, 2017

Hvorfor kom Belgia på 4.plass

Ett land som virkelig har klart å knekke den berømte Grand Prix-koden er Belgia. Etter at de røk ut i semifinalen i 2014 har de nå kommet inn på topp-10 i finalen tre år på rad. Og det ligger muligens i kortene at man kanskje klarer å karre seg til seier en av de nærmeste årene. De satser nå på unge fremadstormende artister som i noen av tilfellene også har vært med på å lage låten.

Det var hos det stemmende publikum at Blanche kapret mest stemmer. Hos juryene var det kun Irland som hadde denne låten på topp. I televotingen gav hele 4 land hennes topp score Sverige, Estlland, Latvia og Polen. Og med hele 255 televoting-poeng kunne klarte Belgia det de ikke klarte i semifinalen. Nemlig, å slå Sverige.

Hvorfor klarte Belgia å kopiere fjerdeplassen fra 2015? Blanche slet litt på de første prøvene, men når det ble alvor tok hun seg sammen og leverte ett sterkt nummer. Og selv om låten hun synger har masse melankolske og dystre undertoner så er det akkurat denne stemningen Blanche klarer å formidle gjennom TV-skjermen. Og når det vokale er såpass bra på plass som det var klarte hun å overbevise de som stemte at dette var bra saker. Visuelt er dette også veldig bra og med ett sent startnummer var det ikke overraskende at det gikk som det gikk. Er en smule forundret at de profesjonelle juryene ikke likte dette bedre. Men, det er i grunn deres problem.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden