6. jan, 2018

Tøffe jenter

I disse dager foregår det regjeringsforhandlinger og det er vel en smule uvanlig i verden-sammenheng at lederne i alle tre partier involvert er kvinner. Med andre ord en tøff kvinnetrio er i førersete for å bestemme fremtiden i landet vårt.

Og kvinnetrioer har vi hatt noen av i Grand Prix-historien. Fra Norge husker vi jente-gruppen Charmed som sang om at hjertet slo hardt. Hva som får hjertet til å slå hardt i regjeringsforhandlingene kan man bare lure på. Det slår nok både av glede å få sin mening gjennom og av harme fordi man måtte gi slipp på en sak.

Ellers er det de tidligere jugoslaviske landene som har sendt oss mange jente-trioer. Jeg husker Aska fra 1982 da Jugoslavia fortsatt eksisterte som sang "Halo Halo". De fikk ikke mange svar.

31 år senere var det serbiske Moje 3, tre jenter med trøkk som underholdt oss med en glad-låt.

Trioen Feminnem deltok likegodt for Bosnia & Hervegovina i 2005 og Kroatia i 2010. En smule morsomt er det at mens låten i 1982 het "Halo Halo", så het låten i 2005 "Call Me". Er de så desperat ette kontakt disse damene?

Selv om regjeringsforhandlinger er alvorlige saker håper jeg det har det litt gøy også og gjør som jentetrioen fra Tyskland i 1994 MeKaDo og holder en fest i blant.

Så hvis trioen ErSiTr vil ha noe å danse til kan de prøve denne låten. Da blir det garantert party!

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden