13. jan, 2018

MeToo#

I disse MeToo#-tider kan vi kanskje se tilbake på en episode som har skjedd i forbindelse med Eurovision. Og historien er helt sann, for jeg har hørt det fra vedkommende det gjelder.

Helt tilbake i 1971 vant den gang 15 år gamle Hanne Krogh den norske finalen med «Lykken Er». Og dermed rettigheten til å reise til den internasjonale finalen i Dublin. Reisebudsjettet var åpenbart ikke høyt i de tider så delegasjonen bestod av kun 4 personer. Foruten Hanne selv, moren hennes, NRK’s representant samt Arne Bendiksen som i de sparetidene måtte være dirigent i tillegg til komponist-rollen han allerede innehadde.

Dette året hadde EBU bestemt å endre juryordningen. Hvert land måtte ta med seg to jurymedlemmer til arrangørbyen. En under 25 år og en over 25 år. Og til alt overmål bodde jurymedlemmene på samme hotell som artistene. Ikke så smart skulle det vise seg.

Den lille øystaten Malta debuterte dette året og sendt ett mannlig jurymedlem som det unge medlemmet og denne karen hadde muligens en plan for sin poenggiving. Denne karen møtte nemlig Hanne Krogh i heisen og foreslo at hun kunne komme på rommet hans for å "score" noen ekstrapoeng. Heldigvis kom Arne Bendiksen til unnsetning og Hanne hadde nok sagt nei uansett hun.

Likevel fikk hun to poeng fra denne karen så såret over avslaget ble han tross alt ikke. Og det er mye mulig at han ikke fikk snøret i bånn hos noen. For denne karen gav ikke topp-score til noen land, kun Spania og Storbritannnia var verdt 4 poeng for han. I grunn var han veldig så kjpi med poengene sine så muligens ble det mange avslag på den karen.

Og året etterpå måtte jurymedlemmene på bo ett hotell i motsatt ende av byen i forhold til artistene. MeToo# virket litt da også.

Så kos dere med denne forhåndsvideoen fra 1971, for "offeret" gikk det i grunn veldig bra for i ettertid.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden