20. jan, 2018

I blanke messingen

Det har vært mye styr vedrørende noen nakenbilder av en kjent kvinnelig håndballspiller. Og noen har sett veldig mørkt på denne saken.

Personlig synes nå jeg at hvis man ikke vil at mange skal se seg selv in natura så bør kanskje la vær å ta slike bilder av seg selv og i stede vise seg fram slik man ble født til de spesielt utvalgte.

Nakensjokk har det ikke vært mye av i Grand Prix-historien. Det største skjedde vel i fjor da en kar kom seg opp på scenen under pauseinnslaget når Jamala sang og fikk vist frem rompestumpen sin.

Årets før fikk vi se hviterussiske Ivan i ett hologram naken sammen med en ulv. Heldigvis satt an slik at kronjuvelene ikke ble vist frem. Senere gjorde Måns Zelmerløw ett lite stunt på dette og kom seilende inn på ett hooverboard liksom naken med en kosedyrulv foran hans edlere deler. Nå tror jeg vel at hvis han hadde mistet kosedyret hadde vi nok ikke fått noen nakensjokk likevel.

Vi har sett mange lettkledde mennesker på scenen, men hittil har de holdt de private delene av kroppen sin innenfor klærne. Nå sier ryktene at de mannlige danserne til Svetlana Loboda som sang for Ukraina i 2009 «glemte» å ta på seg undertøy under sine romerske kostymer under generalprøven. Så de som satt på første rad fikk litt ekstra valuta for billettkostnaden sin. I selve finalen var undertøyet på plass, det så jeg selv fra første rad.

En som fikk litt pes for avkledde bilder var den østeriske deltageren i 1990, Simone. Hun hadde kastet tøyet i ett såkalt mannfolkblad og slik går ikke u-påaktet hen i en familiekonkurranse som Grand Prix tross alt er. På scenen i Zagreb var hun tekkelig kledd.

Simone hadde ikke en enkel vei til den internasjonale finalen. I den østeriske finalen ble hun bare nummer 2. Klart slått av duoen Duett med sangen «Das beste». Den kvinnelige delen av Duett klarte det mesterstykke å besvime under fremføringen av sangen sin. Hvorvidt den besvimelsen var ekte eller ei har man aldri blitt helt enig om.

Naturligvis ble det totalt kaos da dette skjedde og den berømte setningen «Er det en lege i salen» ble sagt. Programlederen kunne fortelle at sangeren knapt nok hadde spist de siste ukene før sendingen for å se smashing ut på TV. Enden på visa var at de fikk synge på nytt og vant finalen ganske så klart. Men, i ettertid fant man ut at den samme sangen hadde vært med i en tysk semifinale året ført og dermed var diskvalifikasjon ikke til å unngå. Og Simone fikk seg en tur til Zagreb.

Der sang hun om at det ikke var murer mer, husk dette var rett etter Berlin-murens fall. Og ble belønnet med en 10.plass som ikke er dårlig sett med østeriske Grand Prix-øyne.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden