24. jan, 2018

Svenskepakker

Under andre verdenskrig var det stor stas å motta såkalte svenskepakker. Det var rett og slett nødhjelp fra Sverige, først og fremt til norske barn, som ble tatt i mot med åpne armer i et land i krig,

Svenskehjelp har vi hatt i Melodi Grand Prix også. Noen ihuga MGP-fans er i grunn veldig skeptisk til slik hjelp. For de bidrag Norge har sendt ut til internasjonal finalen med komponister med svensk pass har stort sett gått heller dårlig.

Men, man skal ikke gråte over spilt melk heter det seg. Også i år er det svenskehjelp på gang og denne gang har man likegodt funnet en komponist som må kunne si å ha ligget på øverste hit-maker-hylle.

Per Gessle må kunne sies å være litt av et scoop. Dog skal det vel sies at man har skrevet mange hits ikke automatisk betyr at alle låter man lager blir hits. Vi får se om årets låt fra herr Gessle gjør det stort på listen.

Det er ikke første gang denne verdenskjente artisten og komponisten deltar i denne konkurransen. Første gang var i 1980 da han selv var helt i begynnelsen av sin egen karriere og hadde hatt sin første hit året før.

Han var komponist på låten «För dina bruna ögons skull» som ble sunget av Lasse Lindbom. Det gikk heller dårlig, for låten endte helt sist.

6 år senere var Per tilbake som komponist, denne gang for Lena Philipsson som sang «Kärleken är evig». Dette gikk mye bedre og låten endre på en andre plass. Og den damen har vi jo stiftet bekjentskap med siden.

Vi får se hvor godt Per sin låt blir tatt imot i Norge. Han har mange store hits i beltet, men en deltagelse i Eurovision mangler han fortsatt.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden