29. jan, 2018

Noe likandes

I en av årets MGP-låter synges det om å like noe. Så mye likes det at det må gjentas 3 ganger i tittelen.

Tittel med gjentagende ord har det vært noe av i Grand Prix-historien.

I 1968 klarte en låt titulert med tre enkle La, La, La å vinne hele greia. Et lite poeng foran hjemmefavoritten Cliff Richard.

Nå skal det vel sies at Cliff’ern enkelt vant hitlistene rundt omkring i Europa. Hans «Congratulations» ble en megahit og nummer 1 på hit-listene i mange land.

Det sies at det var selveste Franco som «kjøpte» seieren til Massiel i 1968. Hvorvidt det er sant vites ikke, men nå har det vel uansett gått så lang tid at foreldelses-fristen nå må ha slått inn?

Bare to år senere skulle en annen prøve seg på en sang med ett ord repetert i tittelen 3 ganger. Monique Melsen sang for Luxembourg og sangen het «Pomme. Pomme, Pomme».

Det betyr «Eple, Eple, Eple» så en sang om noe som er sunt. Monique var noe så uvanlig som en ekte luxembourger. Faktisk var det bare 8 ganger Luxembourg stilte med artister som hadde pass fra dette landet.

Dette landet + Monaco var beryktet for å bruke «fremmedarbeidere», noe fransk musikkindustri nøt veldig godt av. Man kan nesten si at flere år hadde Frankrike med 3 bidrag.

Men, i stedet for Frankrike, Frankrike, Frankrike måtte vi si Frankrike, Luxembourg, Monaco. Tallet i dag var uansett 3. Og det ble lagd forhåndsvideoer den gang da også.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden