15. mar, 2018

Mil etter mil

Jo lenger man har fulgt med på MGP og ESC jo flere høydepunkter har man.

Men, ett høydepunkt glemmer man aldri og det er den låten og den artisten som gjorde at man for alltid ble hektet på MGP og ESC.

Selv om jeg mener og tror at jeg har sett alle norske finaler siden 1971 så var det ikke før i 1978 jeg kan si at jeg ble skikkelig hektet.

Jahn Teigen og låten «Mil Etter Mil» fikk meg hektet på denne deilige konkurransen for all tid. Jeg husker at jeg hadde opptak fra TV av denne konkurransen på kassett og på klassefestene det påfølgende året brukte jeg å opptre som Jahn Teigen og mime til låten hans.

I grunn ett deilig minne og også holdningen til Jahn Teigen om å ta ett tap med et smil og snu ting som muligens ikke ser på bra ut til noe positivt er en greie man bør ta med seg i livet.

Viste dere forresten at delegasjonslederen for NRK i Paris i 1978 ble så rasende da han skjønte hva Jahn Teigen skulle ha på seg under finalen. Han sa rett og slett til Jahn at han aldri kom til å få vise seg frem på NRK noen gang i fremtiden. Vel, så feil kan man faktisk ta.

En annen kuriositet er at en norsk forsker fikk lov til å se avstemmingsresultatet hos juryene fra alle de 20 landene som deltok. Der viste det seg at Jahn Teigen endte opp på 11 og 12 plass hos de fleste juryer. Men, når bare de 10 landene som ligger øver på listen får poeng endte dermed Jahn opp med den berømte 0-poengeren sin.

Og det er bare den karen der som kan kalle albumet han gav ut etter den internasjonale finalen for «This Years Loser» og har storsuksess.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden