4. jun, 2018

Hvorfor kom Georgia på 42.plass

I år er det flere land som ender på samme poengsum i semifinalene og da bruker jeg Grand Prix-reglene som sier at den med høyest mottatt poengsum går foran. Og derfor ender altså Georgia på nest siste plass i år.

Disse karene startet sin ESC-karriere med då kalle seg Ethno-Jazz Band Iriao, men de skjønte vel etter hvert at det ble ett i overkant langt navn så da ble de til Iriao.

Det hjalp vel ikke plagsomt, de kom likevel på siste plass i den andre semifinalen. Og det var i grund bare de i Latvia og Ukraina som likte dette for 20 av de 24 poengene de mottok kom fra disse to landene.

Hva var det da som gikk så galt da? Ikke helt greit å si, jeg tippet dem faktisk til finalen, såpass fin syntes jeg låten var, så total skivebom på meg der med andre ord.

Nå solgte de seg inn som Ethno-Jazz Band, men jeg sliter vel en smule med å plassere akkurat denne merkelappen på akkurat denne låten.

For dette er vel i grunn en ganske så streit ballade som har sitt mest eksotiske innslag med at de sang på georgisk.

Det største problemet er vel at fremføringen er ganske så sjarmløs selv om de gjør sitt beste med å se inn i kamera på de rette tidspunktene.

Dessuten er den en manglende kjemi mellom medlemmene i gruppen som er ganske så tydelig.

Og når man synger på ett språk de fleste ikke forstår så må man få frem budskapet gjennom sin egen fremføring. Og det klarte de vel ikke kan man si.

Nå har dette landet to år på rad utenfor finalen, så litt skjerpings på dem forventes.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden